Afbeelding

Vakmanschap bij kaashandel Van Gerresheim

Algemeen

NIJVERDAL - De Nijverdalse zaterdagmarkt bestaat uit een grote diversiteit aan marktkramen. De marktkooplui komen uit: Katwijk, Rijssen, Bunschoten en uit Nijverdal zelf. Wie kent hem niet, de 62-jarige Jan van Gerresheim, geboren in Nijverdal en nog steeds woonachtig in Hulsen.

Van Gerresheim bezat eerst een winkel in Hellendoorn, maar startte in 1984 op de markt. Inmiddels is hij op meerdere markten in het oosten van Nederland te vinden. In januari 2016 is zoon Richard van Gerreheim in het bedrijf komen werken. Richard is nu 29 jaar, ook geboren in Nijverdal, getrouwd met Debbie van Gerresheim en samen hebben ze een dochter, Femke, van 2 jaar. Richard gaat zijn eigen markten draaien om zo straks de hele kaashandel van zijn vader over te nemen. "Onze specialiteit is Noord-Hollandse kaas met het b.o.b. keurmerk", legt Richard uit. "B.o.b staat voor: beschermde oorsprong benaming. Dit houdt in dat deze kaas moet worden gemaakt van Noord-Hollandse melk, volgens eeuwenoud recept. Daarna moet de kaas worden gerijpt in Noord-Holland. Het geheim zit hem in de zilte grond waar de koeien grazen. Dat levert romige weidemelk op dat de ideale basis is voor een smeuïge kaas met ongekend volle smaak. Al sinds de 16e eeuw wordt deze kaas gemaakt van de hoogste kwaliteit volgens authentiek recept in het Noord-Hollandse plaatsje Lutjewinkel. De kaas krijgt alle rust om te rijpen. De Noord-Hollandse kaas is standaard minder zout. Het keurmerk herken je aan de rode zegel."

Boerenkazen
Ook boerenkazen zijn het proberen waard; gemaakt van rauwe, niet gepasteuriseerde melk. Dit geeft een hele mooie smaak aan de kaas. Op de Nijverdalse markt kunt u bij van Gerresheim ook verschillende soorten geitenkazen en een ruim assortiment 35+ kazen met minder zout en minder vet kopen.

Proeven
Kom ook eens proeven. "Morgen, 19 mei, hebben wij onze Noord-Hollandse graskaas van de eerste weidemelk van het jaar! En onze Noord-Hollandse oude kaas is ook een aanrader! Deze heeft vorig jaar goud gewonnen op de Hollandse Kaaskeuring 2017", vertelt een trotse Richard, zoon en opvolger van Jan van Gerresheim. Van Gerresheim staat iedere zaterdag op de Nijverdalse Zaterdagmarkt, voor het Scala Reform huis. Daarnaast hebben zij hun standplaats op woensdagochtend in Borculo, op donderdagochtend in Hellendoorn van 08.00 tot 13.00 uur, op vrijdagochtend in Vroomshoop en Emmen en op zaterdag, naast Nijverdal ook in Enter van 7.30 tot 13.00 uur en in Winterswijk. Wil je meer informatie over dit mooie bedrijf? Check dan de website: www.vangerresheim.nl of Facebook: @kaashandel van Gerresheim.

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 1 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 11 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13