Foto: Gemeente Hellendoorn
Foto: Gemeente Hellendoorn Foto: Gemeente Hellendoorn

Niverplast groeit explosief en gaat stevig uitbreiden op ’t Lochter

Algemeen

Niverplast gaat de komende jaren fors uitbreiden op bedrijvenpark 't Lochter. Daarvoor koopt het bedrijf, aangrenzend aan de huidige panden van Niverplast en Solutions, 5 ha grond van de gemeente Hellendoorn. De eerste 1,3 ha wordt de komende 2,5 jaar bebouwd en de overige ruimte is bedoeld om de groei na 2020 te kunnen opvangen. 
 
Na de opening van het nieuwe hoofdkantoor en de productielocatie zo'n drie jaar geleden op het nieuwe deel van 't Lochter is Niverplast explosief gegroeid. Alle beschikbare ruimte is op dit moment in gebruik en de groei zet stevig door. Om te voorkomen dat Niverplast, net als een paar jaar geleden, op termijn klem komt te zitten, neemt het bedrijf nu maatregelen.
Nog voor de zomer wordt het eerste deel afgenomen waarvan een perceel van 1,3 ha ook op redelijk korte termijn wordt bebouwd om in de uitbreidingsbehoefte van de komende 2,5 jaar te voorzien. Na de zomer neemt Niverplast de resterende hectares af. Onderdeel van de deal is ook de overname van een watergang op het terrein, zodat er flexibeler kan worden gebouwd en de watergang door Niverplast kan worden ingepast in de duurzame inrichting van de campusachtige bedrijfslocatie. 
 
Ruimte en personeel voor de lange termijn
Directeur Gerrit Jan Nieuwenhuis: "Met deze deal willen wij onze ruimtebehoefte voor de langere termijn veiligstellen. De economie trekt ook voor ons merkbaar aan. Onze ambities, die we tastbaar hebben vormgegeven in ons nieuwe bedrijfspand, worden door de nationale en internationale markt duidelijk opgepikt. We willen uiteindelijk in de hele productieketen van onze verpakkingsmachines zoveel mogelijk zelf gaan maken. Daarvoor hebben we goed geschoolde technici nodig. Daarom zijn er plannen om in Nijverdal ook zelf technisch personeel te gaan opleiden. We zijn blij dat de gemeente Hellendoorn zich flexibel opstelde en bereid was om creatief met de uitvoering van onze plannen mee te denken." 
 
Gedeelde ambities
Wethouder Thomas Walder is blij met de plannen van Niverplast: "We hebben de laatste maanden überhaupt niet te klagen over de verkoop op 't Lochter, maar meerdere hectares in één keer maken we niet iedere dag mee. En de manier waarop Niverplast dit terrein wil invullen, sluit prima aan bij de ambities die we als gemeente hebben met 't Lochter. Op de grens met een ecologische verbindingszone is de duurzame manier van bouwen en ondernemen van Niverplast precies wat we graag zien." 

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 21 minuten geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 14 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 16 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 18 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 20 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 20 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 22 uur geleden