Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Wandelen in de nacht. Spannend en rustgevend

Algemeen

NIJVERDAL - "Wat fijn, al die complimenten voor de tocht van afgelopen vrijdagnacht. Dank jullie wel en we zijn heel blij dat jullie genoten hebben. Hopelijk tot volgend jaar in de nacht van 17 op 18 mei." Dit staat te lezen op de Facebook-pagina van de Katoentjestocht. Deze editie was wederom heel geslaagd.

Zo'n 170 deelnemers genoten van de nachtwandeling vorig weekend. "Het weer was perfect om te wandelen en na afloop bleek iedereen enthousiast", vertelt Joke van Nijen van de organisatie. "De mensen van Wandelclub Haarle hadden ook dit jaar weer mooie routes uitgezet door de gemeente Hellendoorn. Aanleiding om deze wandelmarathon te organiseren: op 14 mei 2016 was het 180 jaar geleden dat Nijverdal gesticht is. "Best bijzonder dus en een mooi item om een evenement aan op te hangen", aldus Joke. De naam Katoentjestocht hangt samen met het ontstaan van Nijverdal. Het gebied bij Hellendoorn werd in de 19e eeuw geselecteerd voor de productie van textiel. De verwachting was dat deze industrie een flinke ontwikkeling zou doormaken en daarom werd in 1836 een speciaal nieuw dorp met een eigen naam opgericht. En zo ontstond Nijverdal met de 'katoentjes'. Door voor de wandelmarathon ook deze naam te gebruiken worden heden en verleden met elkaar verbonden. Er waren verschillende afstanden te lopen: de hele marathon, de halve marathon en de kwart marathon. Tijdens de Katoentjestocht wandel je langs alle hoogtepunten van het rijke textielverleden in Nijverdal.

Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 57 minuten geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 13 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 15 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39