Afbeelding

Dienstencentrum van het Leger des Heils in Nijverdal

Algemeen

HELLENDOORN - Vanaf 1 juni aanstaande zal Buitenpost Nijverdal van het Kerkgenootschap Leger des Heils, Grotestraat 47 in Nijverdal, zich continueren als Dienstencentrum Nijverdal.

Dienstencentrum Nijverdal is ook een onderdeel van het Leger des Heils Kerkgenootschap. Ze proberen om zonder enige vorm van discriminatie mensen in nood te helpen. Het doel van het Dienstencentrum is om voor iedereen in de gemeente Hellendoorn een laagdrempelig centrum te zijn voor gezelligheid en aanspraak. Kortom: een plek waar mensen zich thuis zullen voelen. Daarnaast biedt het dienstencentrum u een breed scala aan dienstverleningen aan om hen te helpen.

Onze zaken
De kledingwinkel die al jaren een zeer goede naam heeft zal in de toekomst worden uitgebreid en op meerdere dagen van de week geopend gaan worden. Hiervoor is ondertussen een vacature geplaatst voor vrijwilligers. De kledingbank wordt als vanouds gecontinueerd. Enkele onderafdelingen zullen ook in het Dienstencentrum haar activiteiten doorzetten, zoals de seniorenclub en de muziekgroep. Dit neemt niet weg dat het wegvallen van de zondagse samenkomsten ons en menigeen nauw aan het hart ligt. Het Kerkgenootschap Leger des Heils is niet voor niets al meer dan 125 jaar in Nijverdal gevestigd, de behoefte is daar!

De organisatoren
'We stoppen het legerwerk zeker niet in Nijverdal, maar gaan het op een andere manier vorm geven' aldus luitenant Ton Mostert. Het Dienstencentrum wordt organisatorisch ondergebracht bij korps Almelo en blijft volledig onderdeel van het Kerkgenootschap. Op zondag 27 mei aanstaande is de laatste reguliere samenkomst in Buitenpost Nijverdal. Deze dienst zal worden geleid door Majoor R. de Vree en Majoor B. Keijzer. U bent allen hierbij van harte uitgenodigd om deze samenkomst met ons mee te maken.
De coördinatie van het Dienstencentrum ligt bij luitenant Ton Mostert, korpsofficier van korps Almelo. Hij kan u desgewenst meer informatie geven over de vervolgstappen, vacatures en nieuwe ontwikkelingen van het Dienstencentrum. Hij is bereikbaar op 06-1273 4974 of via email: ton.mostert@legerdesheils.nl

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07