Foto: Ronald Hannink fotografie
Foto: Ronald Hannink fotografie Foto: Ronald Hannink

Hellendoorn kijkt uit naar het Helders Fees

Algemeen

HELLENDOORN - Het Helders Fees staat weer voor de deur, de feestcommissie is druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Elk jaar een geweldig terugkerend evenement in Hellendoorn, HET dorpsfeest, omdat alle Heldersen wel een feestje verdienen.

Het complete programma van het Helders fees werd deze week gepresenteerd via social media. Een mooi programma vol met herkenning, maar ook vernieuwend. Zo wordt dit jaar voor het eerst een pubquiz gehouden op de donderdagavond. Dit bleek een schot in de roos. Binnen twee dagen zat de quiz met 100 teams helemaal vol. Het gaat om een interactieve pubquiz, anders dan anders, met medewerking van de mannen van Quatch. Ook nieuw is 'Wie is de Mol, georganiseerd door de plaatselijke voetbalvereniging.

Het Hellendoornse dorpsfeest gaat zondag 19 augustus traditioneel van start met de oecumenische kerkdienst. Daarna volgt de SVDO Crazy Sunday. Een nieuw onderdeel voor de sportievelingen onder ons. De zondag wordt afgesloten met het 'Helders Bierfees' met de Zillertal Mander.

Maandag vindt natuurlijk het Ringsteken plaats en dinsdag is het tijd voor de Schapenmarkt. Daarna een gezellige kindermiddag en aansluitend een bierproeverij, met dit keer lekkere bieren van vier regionale bierbrouwers. De inschrijving hiervoor zit inmiddels vol. 's Avonds kunnen de 90ties liefhebbers hun hart weer ophalen, want dan gaat het dak eraf met de Beatcrooks en Darkraver.

Woensdag 22 augustus is ook voor de sportievelingen, met het beachvolleybal, de Klepperrit en ASVH vakantie puzzelrit. Na zes jaar Bökkers dit jaar wat anders op de woensdagavond. "We gaan lekker Høken met de Heinoos", aldus de organisatie. Donderdagavond verzorgen een aantal lokale dj's met Swingo Bingo voor een geweldige Foute XXL party, terwijl op vrijdagavond de coverband Sesam Sensation ervoor zorgt dat het dak eraf gaat. Vrijdag mag je natuurlijk ook het Helders motorspektakel niet missen vanaf 10.00 uur.

Het Helders Fees wordt zaterdag afgesloten met het Vogelschieten voor kinderen en volwassenen, in de vooravond de band Status Quotes en in de avond de Black Tie Monkey Squad. "Ik denk dat we een mooi programma hebben neergezet", vertelt Willem van der Linde. "Top om te zien dat we dit met elkaar voor elkaar krijgen, met gratis entree en een betaalbaar drankje. Ongeveer 450 vrijwilligers zijn de hele week actief om te zorgen dat Hellendoorn op z'n kop staat!"

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50