Afbeelding
Foto: ZININ

Stap deze zomer in de wereld van de Vakantie-Dojo

Algemeen

Tijdens de zomervakantie hoef je je niet te vervelen want in de ZINiN Bibliotheek wordt de  Vakantie-Dojo gehouden! Maar liefst drie zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur waar je je helemaal kunt uitleven met coderen, robots en techniek! Wat dacht je van je eigen ontwerp met 3D maken? De eerste workshop is op zaterdag 28 juli aanstaande. 

Je kunt deze zomer aan de slag met de 3D pen maar er is ook een Protopiper waarmee je echt grote dingen kan maken. Ben je meer gericht op beeld, dan kun je je eigen iStopMotion-film maken en oefenen met een 360 graden camera. Je kunt je eigen film later op een groot scherm terug zien. Wil je liever programmeren? Ook dat is mogelijk! Er is een toffe robot die jij kan besturen door te coderen. Ook wordt er gebruikt gemaakt van Ipads, zodat je de Ozobotjes kunt programmeren en opladen. Elke middag heeft zijn eigen thema met zijn eigen activiteiten. Op onze site vind je meer informatie hierover en kun je je ook opgeven. Wees er snel bij want vol=vol!!

Samenwerking

Om deze workshops voor de jeugd te realiseren werkt de ZINiN Bibliotheek samen met de Twentse Maakplaatsen en volgden de medewerkers van de bieb trainingen met hedendaagse maaktechnieken als Ozobot, iStopMotion, 3D Pennen, Zoutwaterauto, Protopiper en nog veel meer. Op deze manier kan een programma worden aangeboden waarmee de jeugd zich kan ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers. Andere partijen die hier bij zijn betrokken zijn:  Tetem, ROC Twente, Universiteit Twente en meerdere Twentse Bibliotheken. 

Opgeven

Meer informatie over de workshops is te vinden op www.zinin.com (doorklikken naar de bibliotheek) en hier kun je je opgeven. 
 

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 18 uur geleden
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 22 uur geleden
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn gisteren
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05