Foto: LiN

Lezing: Religie voor atheïsten

NIJVERDAL - Lezing op 10 oktober: Pastor Hans Schoorlemmer is pastor in de Dominicanenkerk te Zwolle. Hij geeft bibliodrama, houdt lezingen, is auteur en medeauteur van "Handen heb je om te geven", "God ik heb een vlinder gezien" en geeft vormings- en toerustingscursussen. In het seizoen 2016-2017 sprak hij in het Leerhuis en nam de luisteraars op boeiende wijze mee op zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Religie voor Atheïsten: In 2011 verscheen het spraakmakende boek van Alain de Botton "Religie voor atheïsten", een heidense gebruikersgids. Botton is niet gelovig maar houdt in dit boek een hartstochtelijk pleidooi voor een religie zonder God. Zijn vragen zijn: wat kan in onze samenleving gemeenschapszin opwekken? Hoe kunnen we idealen als barmhartigheid bewaren? Waar vindt onze ziel een plek in deze snelle prestatiemaatschappij? Om deze vragen te beantwoorden gaat hij in de leer, juist bij de christelijke traditie. Hans Schoorlemmer leidt dit boek in en gaat met de bezoekers in gesprek. 

Het wordt zeker een afwisselende en boeiende avond: de lezing wordt verrijkt met en omlijst door zanger Gerben Schouten, zangeres Lysbert Meijering en pianist Paul de Vroome. 
10 oktober in Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal; 0548-612796.
Aanvang 19.30 uur. Bijdrage 6 euro. 

Meer berichten
 
Auto zoeker