Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Hellendoorn organiseert Week van de Duurzaamheid

Algemeen

HELLENDOORN - Op 10 oktober vindt de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid plaats. In de gemeente Hellendoorn staat duurzaamheid prominent op de agenda. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met het Platform Duurzaam Hellendoorn rond deze dag een Week van de Duurzaamheid met tal van activiteiten.

Woensdag 10 oktober lezen bestuurders en inwoners verhalen over duurzaamheid voor op basisscholen. 's Middags krijgen inwoners de mogelijkheid zich te laten
informeren over de duurzame herinrichting van de Grotestraat in Nijverdal. Om 14.00 uur kan iedereen zich op het Henri Dunantplein melden voor een rondgang over het project.

Donderdag 11 oktober presenteert het Platform Duurzaam Hellendoorn een duurzaamheidsshow in het ZINiN Theater. Gastspreker Gerrit Hiemstra houdt een
lezing over Klimaatverandering en Energietransitie. Het eerste duurzaamheidscompliment van de gemeente wordt uitgereikt en de duurzaamheidsprijs 2018 - 2019 wordt geïntroduceerd. Duurzame projecten presenteren zich in de theaterzaal en in de foyer wordt het duurzaamheidsproject van leerlingen van Reggesteyn geëxposeerd.

Zaterdag 13 oktober is er tussen 12.00 en 16.00 uur weer de traditionele duurzaamheidsmarkt op het Henri Dunantplein. Daar kan iedereen zich oriënteren op duurzame voeding, energie en afvalverwerking, elektrisch vervoer, klimaatadaptatie in de tuin en nog veel meer. De officiële opening vindt plaats om 12.30 uur door wethouder Dennis op den Dries waarna Slagwerkgroep Advendo en het Chr. Zangkoor Nijverdal zullen optreden.

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 8 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 10 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 16 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 17 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 20 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06