Afbeelding
Foto: Linda Espeldoorn

Wim en Riet van der Helm 60 jaar getrouwd

Algemeen

NIJVERDAL – Afgelopen zondag waren de heer en mevrouw Van der Helm-Kuijvenhoven uit Nijverdal 60 jaar getrouwd. Burgemeester Anneke Raven bracht hen maandag een bezoekje om hen persoonlijk te feliciteren.

Wim van der Helm (84) en Riet van der Helm-Kuyvenhoven (85) vonden het een voorrecht om hun trouwdag op 7 oktober in heel redelijke gezondheid te mogen vieren. Dit temidden van geliefden en de mensen hier in Nijverdal. "We zijn God heel dankbaar voor de lange periode die we samen mochten doorbrengen met onze lieve kinderen en klein- en achterkleinkinderen", aldus Wim van der Helm. Wim is vooral bekend als docent van College Noetsele. Iedereen kende meneer van der Helm met zijn pijp. Deze pijp heeft hij echter zo'n dertig jaar geleden in tweeën gebroken om te stoppen!

Riet komt uit een tuindersgezin in Naaldwijk (Westland). Ze heeft al vroeg leren aanpakken in een druk gezin en tuinderij en heeft zich via de avond-Mulo en allerlei cursussen verder kunnen ontwikkelen. Om "wat meer onder de mensen" te komen, ging ze werken in een boekhandel en dat deed ze met veel plezier. Ze genoot van de contacten met de mensen. Evenals ze met plezier in haar schaarse vrije tijd leidster werd van kerkelijke jeugdclubs. Ook hield ze graag contact met de familie in het hele land. Dat was meteen ook de aanleiding voor het contact met Wim, want haar oom was predikant in Siddeburen (Gr.) waar Wim woonde…

Wim kwam dus ter wereld in Siddeburen (Gr.) Heeft daar o.a. zijn Mulo-diploma gehaald en ja, wat ga je daarna doen als je geen idee hebt van de mogelijkheden? Decanen waren er in die tijd niet om je op bepaalde mogelijkheden te wijzen en dan ging je vaak de dingen doen die je je vader zag doen! Wim: "Vader zag mij al als toekomstige opvolger van het aannemersbedrijfje dat hij moeizaam had opgebouwd. Ik ging dus bij vader werken en via cursussen bouwkunde, middenstandsdiploma enz. me verder ontwikkelen. Tot het moment, na ongeveer 2 jaar kwam, dat ik ontdekte via een vriend, dat ik dit werk eigenlijk helemaal niet meer leuk vond. Mijn vriend ging namelijk naar de "kweekschool"voor onderwijzers. Naar de P.A. dus. Door zijn verhalen kreeg ik het gevoel: dat is wat ik wil!"
En zo gebeurde het. In 1958 kreeg Wim het diploma "volledig bevoegd onderwijzer" en kon meteen aan de slag in Oostwold bij Winschoten. Na een aantal jaren verhuisde het echtpaar naar Scherpenzeel in Gelderland. "Via de basisschool ging ik, na het behalen van wat aktes, werken op de Mulo daar.

Deze periode werd gevolgd door een 6-tal jaren te werken in Arnhem. We woonden toen in Oosterbeek. Sinds 1974 wonen we nu in Nijverdal. Hier hebben we tot nu toe met veel plezier gewoond en gewerkt. Riet deed veel vrijwilligerswerk, denk daarbij aan: welfarewerk van het Rode Kruis en ook hebben we samen of soms alleen vaak kerkenwerk van de toenmalige Geref. Kerk gedaan. Ik heb met veel genoegen vele jaren op de chr. scholengemeenschap "Reggesteyn" gewerkt als leraar Engels en Aardrijkskunde en ook cursussen Engels voor volwassenen gegeven. Onze vier jongens zijn hier op allerlei clubs en scholen geweest en hebben hier veel gesport. Later zijn ze alle vier afgestudeerd aan de Universiteit Twente.
Na mijn pensionering hebben we samen vaak groepsreizen geleid naar vele landen dichtbij, maar ook soms ver weg. Zo zijn we een aantal keren in Zuid- Afrika geweest. Maar ook IJsland en de Noordkaap waren favoriete gebieden. Het waren dan misschien geen echte vakantietripjes, maar genoten hebben we wel! En velen met ons..."

Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 7 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 9 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 13 uur geleden
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater 15 uur geleden
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47
Afbeelding
Aanpak van de eikenprocessierups 16 apr, 19:57
Afbeelding
Examenleerlingen CSG Reggesteyn exposeren 16 apr, 17:38
Afbeelding
SVVN strijdt, maar verliest van Enter Vooruit 16 apr, 16:26