Afbeelding
Foto: Pauline Beunk

Drie keer goud voor Reggezuivel uit Notter

Algemeen

NOTTER - Bijna honderd boerderijzuivelproducten uit heel Nederland werden ingezonden voor de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas, georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. De feestelijke prijsuitreiking vond op onlangs plaats op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten.

Alle zuivel werd door keurmeesters beoordeeld op 5 kenmerken waarbij consistentie, geur en smaak het zwaarst meetelden. Reggezuivel uit Notter scoorde bijzonder goed. Met zowel yoghurt als hangop als karnemelk behaalden de zuivelbereiders van dit bedrijf de eerste prijs.

Totaal verrast was Reggezuivel met drie eerste prijzen. "Dit hadden we nooit verwacht" aldus Pauline Beunk van Reggezuivel. We zijn nog niet zo lang bezig en wilden meedoen aan de keuring om te kijken waar we staan, maar dit is natuurlijk wel een hele mooie opsteker!

Een klein deel van de melk van onze eigen koeien verwerken we sinds twee jaar zelf tot karnemelk, yoghurt, hangop, vla en roomboter. Begonnen voor eigen gebruik en geleidelijk aan steeds wat meer. Het is heel mooi om een stukje meerwaarde te geven aan onze eigen melk.. Mensen zijn tegenwoordig steeds meer bewust bezig met eten en willen graag weten waar het vandaan komt. Voor ons is het ook een mooie gelegenheid om af en toe wat meer uitleg te geven over het melkveehouderijbedrijf. Mensen die bij ons zuivel kopen nemen geregeld een kijkje in de stal.

Voor iedereen die deze lekkere zuivel ook eens wil proberen, op drie dagen in de week (di 13.30-19.30, vr 13.30-19.30 en za van 9.30-12.30) te koop op ons eigen erf en ook op een aantal andere locaties in de buurt (www.reggezuivel.nl).

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05