Afbeelding

Beleef autisme in het ABC-circuit

Algemeen

NIJVERDAL - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het ABC (Autisme Belevings Circuit).

Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme. Vanwege de grote behoefte aan deelname, worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Deelnemers kunnen zelf een datum en locatie kiezen. Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, verplaats je even in iemand die autisme heeft. Elke opdracht probeert je mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid.

De bijeenkomsten
De bijeenkomsten zijn op 5 november in het ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 in Wierden. Op 20 november in Het Annahuis, De Plas 8 in Raalte. Op 11 december bent u welkom in De Kern, Bouwstraat 23 in Ommen. Het programma loopt dan telkens van 19.30 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.15 uur. Deelname kost 5 euro per persoon.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een ABC bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Tel: 0548 638830 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl. Wanneer er 20 deelnemers aangemeld zijn, noteren wij uw gegevens voor een volgende uitnodiging.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 1 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 4 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 7 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 19 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 22 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven gisteren
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54