Afbeelding
Foto: ANNAUF

Wandelen voor partners van een volwassene met ASS (Autisme Spectrum Stoornis)

Algemeen

WIERDEN/REGIO - Vanuit de behoefte van een aantal partners van een volwassene met de diagnose autisme (ASS), of een vermoeden van autisme, nodigt Evenmens u uit voor een wandeling voor partners van iemand met ASS of met een vermoeden van ASS.

Sinds enkele jaren wandelt de consulent OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) met ouders van kinderen met autisme. De wetenschap op het gebied van autisme gaat verder en steeds vaker krijgen we signalen dat een volwassene/de partner ook een diagnose krijgt. Veel dingen vallen dan op hun plek , maar daarnaast zijn er ook onzekerheden als hoe verder, waarom heb ik het niet eerder gezien, hoe ga ik er mee om, moet ik nu anders met hem/haar communiceren en hoe dan?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt. Natuurlijk zijn er ook veel positieve momenten; er is een moment geweest dat u verliefd werd op uw partner. Blijf ook de mooie momenten koesteren.

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op woensdag 21 november. We verzamelen om 9.45 uur bij Landgoed De Barkel, Hexelseweg 52b in Wierden. We wandelen van 10.00 – 11.00 uur waarna we als er behoefte aan is, napraten. We vragen een bijdrage van € 1,00 voor een kopje koffie of thee.
Wilt u meewandelen? Dan kan door u op te geven bij Herma Spoolder, consulent van Evenmens, tel 06-36403898 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl.
U bent van harte welkom!
 

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 8 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 11 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 21 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06