Afbeelding
Foto: De Welle

Billy Boem club van start

Algemeen

NIJVERDAL - De Billy Boem club gaat 17 januari 2019 weer van start in Nijverdal. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan en stichting de Welle de doe-praatclub "Billy Boem". Hier leren de kinderen met lastige situaties en hun emoties om te gaan. 

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven
De club 'Billy Boem' wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Een ouder vertelde dat haar zoon aanvankelijk twijfelde. Eenmaal gestart met  de Billy Boem club heeft hij er zin in. Moeder zegt dat hij beter in zijn vel zit, meer vertelt en minder ruzie maakt met zijn zusje.  Spelenderwijs leren de kinderen hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden." De Billy Boem club kan echt het verschil maken.

Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Wat heeft een kind nodig als er sprake is van stress? Waar vraagt een kind om en wat kan jij als ouder doen? Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar."

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Hellendoorn.
Vragen? Bel rechtstreeks naar Deirdre Janné (preventiewerker Impluz), 06-53738943. 
Aanmelden kan (tot 9 januari 2019) bij : info@impluz.nl of bel 0570-604900 
 

Afbeelding
Column: Vakmanschap... 1 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 2 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 18 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 22 uur geleden
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater gisteren
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47
Afbeelding
Aanpak van de eikenprocessierups 16 apr, 19:57