Afbeelding
Foto: Stichting Coeliakie Kids Kamp

Glutenvrij Sinterklaasfeest!

Algemeen

NIJVERDAL - Voor het 2e jaar op rij vond de afgelopen week het door Stichting Coeliakie Kids Kamp georganiseerde Glutenvrije sinterklaasfeest plaats. Wat dit feest zo speciaal maakt, is dat alles wat de kinderen aangeboden krijgen glutenvrij is.

Normaal mogen deze kinderen geen gewone pepernoten en ander sinterklaassnoepgoed, daardoor is het sinterklaasfeest niet echt een feest. De kinderen (en volwassenen) kunnen van 1 klein kruimeltje gewone pepernoot erg ziek worden, goed uitkijken dus. Daarom heeft de Sint speciale glutenvrije pepernoten en snoepgoed meegenomen.

Het feest begon met lekkere glutenvrije speculaasjes en een glaasje drinken. Daarna oefenen voor een dans voor de Sint. Ook kwamen de vriendjes van het Coeliakie Kids Kamp, panda's Biba en Bamboe, even langs om samen Sinterklaas te begroeten. De Sint kwam aan met wel vijf pieten! Wat een feest! De kinderen konden zelfs een pietendiploma verdienen door zes spelletjes te spelen. Sinterklaas deed samen met zijn pieten mee en keek of de kinderen het goed deden. Zaklopen, cadeautjes stapelen, pepernotenrace, enz... Na even rond te hebben gelopen, ging de Sint zelfs meedoen met een aantal spelletjes. Toen iedereen alle spelletjes had gehad was het tijd voor de grote sinterklaasquiz. Iedereen deed fanatiek mee en wat wist iedereen veel antwoorden! Natuurlijk had de Sint ook voor elk kind een cadeautje mee genomen. De kids moesten nog even wachten met uitpakken totdat iedereen een cadeautje had. Erg knap van ze, want er waren best veel. Na af te hebben geteld met piet mochten ze dan eindelijk de cadeautjes uitpakken. Nog even met z'n allen op de foto met Sinterklaas en zijn pieten en daarna was het toch echt tijd om afscheid te nemen. Uit volle borst werd het 'Dag sinterklaasje' gezongen. Wat we later zagen was dat de pieten de glutenvrije pepernoten hadden achtergelaten om ze nog uit te delen. Ook had sinterklaas gezorgd dat de schrijfpiet voor iedereen een pietendiploma achterliet! Er zijn dus weer een aantal pietjes bij, knap gedaan! Van het Coeliakie kids kamp kregen de kinderen nog een pakje speculaasjes met een mooi pietje er bij op. Iedereen ging moe maar voldaan weer naar huis! We kijken terug op een erg geslaagd Sinterklaasfeest met heel veel blije kinderen die even onbezorgd kind konden zijn.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 6 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 9 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 12 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 14 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 15 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49