<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Stock

Maak werk van actieprogramma Kansrijke Start

HELLENDOORN - Volgens ChristenUnie Hellendoorn verdient ieder kind de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst.

De gezondheid van baby´s rondom de geboorte is een belangrijke opgave voor ons allemaal: ouders, samenleving, professionals en overheid. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal - op latere leeftijd.

Gelukkig gaat het met de meeste baby's dan ook goed bij de geboorte. Maar sommigen hebben een valse start, doordat zij te vroeggeboren worden, te weinig wegen bij de geboorte of beiden.

Een baby die tijdens de eerste 1000 dagen van het leven blootstaat aan stress, rook, slechte voeding, mishandeling of andere risicofactoren, begint met een achterstand aan zijn of haar leven.

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. Daarom heeft minister de Jonge (VWS) het programma "Kansrijke Start" aangeboden aan de 2de kamer. Minister de Jonge, gemeenten, partijen uit de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg (JGZ) slaan in het actieprogramma Kansrijke Start de handen ineen om de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden. Voor de uitvoering van dit programma stelt het Rijk 41 miljoen euro beschikbaar.

Hellendoorn
De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college van B&W en wil van het college weten of zij bekend zijn met het programma Kansrijke Start en of het college bereid is om hiermee aan de slag te gaan in Hellendoorn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>