Afbeelding

Parcours bij de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross

Algemeen

NIJVERDAL - Hardlopend heuvelop, heuvelaf, door de bossen van het Duivecatebos en dwars door het openlucht theater. Zaterdag 8 december organiseert ASV Atletics de Wilgenweard NijverdalseBergcross. Het parcours voert de deelnemers door Landgoed Duivecate, waar meerdere rondes uitgezet worden.

De cross in Nijverdal is onderdeel van het crosscircuit van het oosten. Organisator Albert Horsman: "Deze crosscompetitie kent veel belangstelling. Bij de eerste wedstrijd van het crosscircuit, begin november in Rijssen kwamen bijna 600 hardlopers aan de start. In Nijverdal hadden we vorig jaar ook bijna 600 deelnemers, dat aantal hopen we nu te overtreffen. Hardlopers hoeven niet aan de competitie mee te doen, maar kunnen ook alleen in Nijverdal lopen." Het parcours is afwisselend, heuvelachtig en wordt helemaal bladvrij gemaakt. Er kan dus stevig doorgelopen worden. "Ook worden de hardlopers dit jaar weer door het Openluchttheater geleid, dat maakt deze cross heel bijzonder", meldt Horsman.

Wedstrijdlocatie
De inschrijving, start en finish van de cross is bij De Wilgenweard in Nijverdal. Deelnemers kunnen zich daar tot een half uur voor de start van elke afstand inschrijven. De 10 km start om 13.00 uur en om 15.00 uur wordt het startschot gegeven voor de 5,2 km. Daar tussenin staan de kidsrun van 1,5 km en de 2,5 km op het programma. Kijk ook op: www.atletics.nl/wedstrijden/loopwedstrijden/nijverdalse-bergcross/

Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 27 minuten geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 3 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 3 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 16 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 18 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 20 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema gisteren
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 24 apr, 08:05