Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Droombeelden van Marte Röling in huis voor Cultuur en Bestuur

Algemeen

Donderdag 13 december opende cultuurwethouder Anja van den Dolder de expositie van Fundatie Fusions: 'Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar'. Zes beschilderde foto's van kunstenaar Marte Röling sieren de komende maanden de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. 

In 2017 kocht de Fundatie dit nieuwe werk van Marte Röling. Ze beschilderde foto's van verschillende locaties op de wereld met beelden die daar in werkelijkheid niet zijn.
De uitvoering van deze 'droomsculpturen' is vaak niet eens mogelijk. Maar ze prikkelen wel de fantasie.

Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. Maar nog belangrijker is discipline. Kunstenaar-zijn is hard werken. Het is geen moeten, het is willen. Deze tentoonstelling verwijst daarom niet alleen naar haar droombeelden, maar ook naar het vak van kunstenaar in het algemeen. Marte Röling was al op jonge leeftijd heel succesvol als kunstenaar. Ze ziet haar werk nog steeds als 'droomwerk'. Voor haar het mooiste beroep dat er bestaat.
'Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar' maakt deel uit van een serie exposities die museum de Fundatie onder de noemer 'Fundatie Fusions' organiseert in onder meer de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.
De expositie is geopend tijdens de openingsuren van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Die zijn in ieder geval van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07