Afbeelding
Foto: De Welle

"Veel activiteiten blijven erg tof om te doen"

Algemeen

HELLENDOORN/WIERDEN - Het jaar 2018 is bijna ten einde. Een jaar waarin veel gebeurd is. Ook binnen het jongerenwerk in de gemeente Hellendoorn. Wij spraken met het team jongerenwerkers van stichting De Welle, bestaande uit: Stefanie Slot, Ivette Spoolder, Lisa Langenhof en Marijke Grutterink.

Stefanie: "Met het afscheid van de jongerenwerkers Robert en Bas is er veel kennis en ervaring meegegaan, maar gelukkig is Ivette een stabiele factor geweest in dit alles. Voor mij was het een leuke, nieuwe uitdaging om afscheid te nemen van het ROC van Twente en fulltime als jongerenwerker aan de slag te mogen bij Stichting De Welle. Het laatste half jaar hebben we gelukkig weer een volledig team met Marijke en Lisa erbij. In 2019 zullen we nog meer toffe dingen gaan ondernemen met de jongeren uit de gemeente Hellendoorn en Wierden."

Marijke: "Ik werk vanaf begin september als jongerenwerker bij Stichting de Welle, naast mijn deeltijd opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Het team jongerenwerkers in gemeente Hellendoorn is gezellig en werkt goed samen. We helpen elkaar daar waar nodig. Ik vind het zeer prettig dat ik binnen mijn werk de ruimte krijg om mijn eigen ideeën in te brengen en uit te voeren. We helpen elkaar daar waar nodig en hierdoor zijn we een hecht team geworden in de afgelopen periode."

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg
Stefanie: "Ik houd van de 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' houding in de gemeente Hellendoorn. Jongeren staan open voor contact en vinden het ook leuk om verschillende activiteiten te ondernemen. Door ons mooie jongerencentrum aan de Duivecatelaan, omringt door het Doktersbos, hebben we een eindeloos scala aan mogelijkheden om activiteiten te organiseren."

Welke activiteiten hebben er het afgelopen jaar plaatsgevonden? "Het afgelopen jaar hebben we verschillende voorlichtingen georganiseerd op het basis- en voorgezet onderwijs, zoals de democratiedagen, social media voorlichting en natuurlijk de vuurwerklessen. Maar ook een voorlichtingsavond in het jongerencentrum, over drugs, anticonceptie en sexting, georganiseerd door Lisa. Ook hebben we ons weer bezig gehouden met verschillende culturele activiteiten. Zo hebben we ook dit jaar weer mee gedaan aan Eigen Oogst, met jongeren uit het jongerencentrum Place2Be, maar is Marijke ook actief geweest in Marle."

"Verschillende activiteiten komen ieder jaar terug, en blijven erg tof om te doen. Hier valt te denken aan de diverse zomeractiviteiten, waarbij we dit jaar met 120 jongeren uit Wierden en Hellendoorn naar Moviepark Germany zijn geweest!"

Waar zijn jullie trots op?
"Als we terugkijken op 2018 denk ik dat we allemaal erg trots zijn op het uitstapje naar Moviepark Germany. Met meer dan 100 jongeren zijn we in twee grote bussen op pad geweest. Na afloop kregen we eigenlijk alleen positieve feedback.
Wij vinden het altijd erg leuk om samen met de gemeenteraad de democratiedagen te organiseren, waarbij leerlingen van Reggesteyn Noetselerbergweg voor 1 dag de gemeenteraad mogen spelen en fictieve besluiten mogen nemen over onderwerpen die hun aangaan. Daarnaast was de activiteit in Marle een groot succes, en we hopen dat we dit ook in andere kernen uit kunnen zetten. Het is erg leuk om samen met leerlingen te werken aan een mooi eindproduct voor hun eigen dorp."

Wat staat er voor 2019 op de planning?
"Voor 3 januari staat er een nieuwjaarsborrel op de planning in het jongerencentrum Place 2 Be. Om het jaar goed te beginnen kunnen jongeren donderdag 3 januari in Place 2 Be hun eigen alcohol vrije cocktail komen maken. Verder zullen we de verschillende voorlichtingen weer uitzetten op de scholen in Hellendoorn en komen er natuurlijk ook weer gave zomeractiviteiten aan!"

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 10 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 11 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 20 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 22 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25