Afbeelding
Foto: Heidi de Gier

BreinReis: Op het pad van nieuwe kennis

Algemeen

NIJVERDAL - Ook volgend jaar neemt het ZINiN u mee op het pad van nieuwe kennis, inzichten en ervaringen. Het project heeft een breed aanbod van theatercolleges, inloopspreekuren, cursussen en workshops om u zelf nog verder te kunnen ontwikkelen.

Het doel van BreinReis is op een leuke manier wijzer te worden en zo uw kennis te verbreden. ZINiN nodigt iedereen uit om deze reis met hen aan te gaan!

Cursus Excel
Nooit meer uren zoeken naar een functie in Microsoft Excel. Dat is het doel van de nieuwe BreinReis cursus Excel, die vanaf woensdag 9 januari van start gaat in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Ingewikkelde taken worden makkelijker als u de functies binnen Excel weet te vinden. Alice Zandbergen maakt u op deskundige wijze wegwijs in dit programma van formules, getallen, grafieken, lijsten en tabellen.

De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden en worden gegeven op 9, 16, 23, 30 januari en 6, 13, 20 en 27 februari 2019. De kosten zijn €60 voor ZINiN Bibliotheek leden en €80 voor niet-leden. U dient zelf nog wel het boek Compact Excel 2013 aan te schaffen. ISBN-nummer: 978-90-5906-615-1. Aanmelden kan via
www.zininbibliotheek.nl.

Wereld Engels
Vanaf 14 januari wordt er in de ZINiN Bibliotheek de nieuwe BreinReis cursus Wereld Engels gegeven door docente Laurie Mulder. Het gaat dan om een opfriscursus voor volwassenen. Spreekt u al Engels, maar is het allemaal een beetje weggezakt? Dan is deze cursus, die uit acht avonden bestaat, echt een aanrader. De cursus bestaat uit acht avonden die op 14, 21 en 28 januari, 4, 11, 24 februari en 4 maart worden gegeven. Kijk voor meer informatie op www.zininbibliotheek.nl/agenda.

Openbaar vervoer
Elke eerste woensdag van de maand wordt er in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal het BreinReis Inloopspreekuur Openbaar Vervoer gehouden. Het eerstvolgende spreekuur is op woensdag 2 januari van 11.00 tot 12.30 uur. Hier kunt u met al uw vragen terecht over het openbaar vervoer. Er wordt advies op maat gegeven door OV ambassadeurs, die zelfs op de computer laten zien hoe de website van de NS werk. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Loop rustig tussen 11.00 en 12.30 uur binnen in de ZINiN Bibliotheek en stel je vragen over het openbaar vervoer.

Theatercollege Bas Haring
Volksfilosoof Bas Haring komt op donderdag 10 januari naar het ZINiN Theater in Nijverdal voor het BreinReis Theatercollege met de titel 'Waarom is cola duurder dan melk?'. Met deze prikkelende titel neem hij op een frisse en toegankelijke manier allerlei thema's onder de loep. Hij vertelt op een heldere manier over onderwerpen als de toekomst van de aarde, marktwerking, de evolutietheorie en andere zaken die ons als mensheid voortdurend bezig houden.
Bas houdt ervan om zaken uit te leggen: 'Door iets uit te leggen, leer ik het zelf ook beter te begrijpen', aldus Bas Haring.
 

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 5 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 9 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 11 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 14 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 15 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49