Afbeelding

Pas op voor een noodlottige val

Algemeen

TWENTE - Het aantal ouderen dat op de eerste hulp terechtkomt als gevolg van een val of zelfs komt te overlijden neemt sterk toe. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

De nieuwste cijfers van het letsel stammen uit 2016. In dat jaar kwamen 2.960 mensen van 65 jaar en ouder op de eerste hulp als gevolg van hoofdletsel. In 80 procent ging het om letsel door vallen. In 2013 was ditzelfde cijfer nog 875 mensen. Ook het aantal fatale vallen bij senioren is gestegen. In 2016 kwamen 1.308 senioren om het leven. Met name bij 90-plussers is een val vaak fataal. De Twentse gemeenten zetten de afgelopen jaren ook al veel in op het levensloopbestendig maken van woningen. Met diverse aanpassingen kan het risico op een vervelende val met letsel sterk teruggedrongen worden. Bijvoorbeeld door op de begane grond een slaapkamer te realiseren, de woning drempelvrij te maken, maar ook aanpassingen in de badkamer zoals het stroef maken van de vloer of het aanbrengen van bijvoorbeeld glijstangen en een bad met lage instap.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 5 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 12 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 14 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53