Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Calisthenics: Trainen met je eigen lichaamsgewicht

Algemeen

NIJVERDAL - Met de plaatsing van een Calisthenics-parcours op de recreatieweide van Het Ravijn – zwem sport zorg – is een grote wens in vervulling gegaan van de AquaBootcampers van Het Ravijn. Onlangs namen zij het parcours voor het eerst in gebruik.

"Calisthenics is een laagdrempelige trainingsvorm, waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. Deze vorm van training maakt ook onderdeel uit van onze AquaBootcamp", vertelt Ruben Buijserd, manager van Het Ravijn - zwem sport zorg -. "Het nieuwe parcours biedt meer variatiemogelijkheden en vormt een mooie aanvulling op de al aanwezige voorzieningen. We hebben gekozen voor een veelzijdig en uitdagend parcours met o.a. rekstokken, ringen, opdrukstangen en een monkeybar. Hiermee kunnen niet alleen onze AquaBootcampers, maar ook andere sporters goed uit de voeten. Daarnaast is het tijdens de zomer een aantrekkelijke speelvoorziening voor onze buitenbadbezoekers", aldus Buijserd.

Lijfstijl Nijverdal

Ook Lijfstijl Nijverdal, huurder van een bedrijfsruimte op de verdiepingsvloer in Het Ravijn, is zeer content met het nieuwe parcours. "Het Calisthenics-parcours is echt een aanwinst voor ons", vertelt Karin Velnaar. "Afgelopen week hebben wij het parcours ingezet voor onze small-group training. We zijn er erg enthousiast over. Er is meer variatie aan te brengen in de training. Daarnaast kunnen we tegemoet komen aan de wens van onze klant om lekker buiten te sporten. Mooi dat we dit door middel van samenwerking met Het Ravijn – zwem sport zorg - kunnen realiseren!".

Huren?

Vanaf januari kunnen ook particuliere groepen of sportverenigingen gebruik maken van het Calisthenics-parcours. Voor meer informatie over de verhuur kan contact opgenomen worden met Het Ravijn – zwem sport zorg -,
tel. 0548-613516 / email R.Buijserd@hellendoorn.nl

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 2 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 4 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 23 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12