Afbeelding
Foto: Marcel Kentin

Poëzie en ComedyTunes in De Smidse

Algemeen

NIJVERDAL - De werkgroep ZINiN Taal is op zoek naar schrijvers, dichters, singersong writers en andere poëten, die tijdens de Gedichtenmarathon van het Literair Café hun eigen werk of dat van een ander willen voordragen.

De vorm waarin je dat wilt doen is vrij. Wil je zingen of kies je toch voor het traditionele declameren? Maar je mag ook rappen! Schrijf je dan in en kom op donderdag 7 februari 2019 naar De Smidse en verras het publiek met je eigen werk of een gedicht, lied of song wat je mooi vind.

Beleef poëzie samen!
Poëzie wordt mooier als je het samen beleeft. Daarom houdt de werkgroep ZINiN Taal weer haar jaarlijkse Literair Café in De Smidse. Dit keer in de vorm van een Gedichtenmarathon, waar poëzie in al zijn vormen aan bod mag komen. Songteksten, je gedicht zingen,, rappen of declameren of een gedicht op wat voor manier dan ook ten gehore brengen: het mag en kan allemaal. Het thema van de Poëzieweek 2019 is Vrijheid, waarbij je je mag aansluiten. Maar het hoeft niet….

Opgeven voor de
Gedichtenmarathon

Wie mee wil doen met deze gedichtenmarathon kan zich opgeven via cultuur@zinin.com.

ComedyTunes avond
Toe aan een volle tank endorfine, ontspanning en een fris en energiek gevoel?
Op zaterdag 19 januari is het weer tijd voor een ComedyTunes avond in De Smidse.
Met de beste stand-up comedians van Nederland en een MC die de hele show aan elkaar praat belooft dit een geweldige avond te worden. We hebben de volgende line-up voor u klaar staan: Bas Birker (headliner), Jacob Spoelstra, Felix Heezemans en Vincent Geers (MC). ComedyTunes zorgt voor een fris en energiek gevoel! Op een ComdeyTunes Comedynight zie je altijd drie van de beste comedians van Nederland. De comedians vertellen in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen. Je zult merken dat je begint te ontspannen, lachen en dat de stresshormonen verdwijnen. Door de maffe verhalen maak je automatisch endorfine en gelukshormonen aan. Na een avondje ComedyTunes zal je merken dat dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel!

Kaarten reserveren
Reserveer nu kaarten voor ComedyTunes via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.

TIP: 'De Nieuwe Uri Geller'
Jochem Nooyen is bekend mind-illusionist en reist Nederland door met zijn illusieshows. Op zaterdag 26 januari komt Jochem naar het ZINiN Theater met zijn illusieshow 'Privacy'. Vaak denken we niks te verbergen te hebben, maar is dat ook zo? In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of we echt niets te verbergen hebben en hoe privé onze gedachten eigenlijk zijn. Je komt allerlei gevoelige informatie over de illusionist te weten, en hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.

Foto: Jochem Nooyen

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 4 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 8 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 11 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 13 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 14 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49