Afbeelding
Foto: Frits Bentsink

Opbrengst foto DVD voor InteraktContour

Algemeen

NIJVERDAL – Frits Bentsink begon ruim tien jaar geleden met het verzamelen van foto's van Hellendoorn en Nijverdal. Inmiddels is hij in het bezit van zo'n 2630 foto's uit deze regio. Deze staan allemaal op een foto DVD die de afgelopen tijd te koop was. De opbrengst van de laatste versie van de DVD was voor InteraktContour.

Frits kreeg tien jaar geleden regelmatig boeken van verzamelaars en kon zodoende een foto scannen en eventueel bewerken. "Ik vond ook veel foto's op het internet, foto's die ik interessant genoeg vond om te willen hebben. Zag ik dat de bron werd aangegeven, zoals de Historische vereniging, dan liet ik die tekst staan. In die periode, ik bezat toen ongeveer 1600 foto's, besloot ik de foto's op een DVD te zetten en deze DVD voor een goed doel te verkopen."

"Omdat een DVD vrij goedkoop was, nam ik een winst van € 10.-"legt Bentsink uit. "Een bedrag dat naar een plaatselijk goed doel ging. Zes jaar lang kreeg ik daarbij hulp van boekhandel Bruna alwaar de fraai verpakte DVD werd verkocht. Zo heb ik in de loop der jaren zes instellingen kunnen verblijden. Zo ontvingen Zorgcentrum de Parallel en Hospice te Hellendoorn een computer en het Coeliakie Kids Kamp, de Molukse kerk, Dorcas Nijverdal en wijkvereniging 'n Oaln Diek een bedrag aan geld. In totaal brachten de DVD's destijds ruim € 3000.- op."

In juni 2018 besloot Frits nog één keer een poging te ondernemen. Omdat de bestandsgrootte te fors was voor een DVD, koos hij ervoor de foto's op USB stick te zetten. "Ik bezat inmiddels 2500 foto's. EG Computers en Bruna waren bereid mij een stick te leveren voor € 7,50. Met een opgeld van € 5.- kon ik die dan voor € 12,50 verkopen. Dat had niet gekund zonder de medewerking van de drie "huis aan huis"-bladen. Als goede doel koos ik deze keer voor InteraktContour. In totaal haalde ik een bedrag van € 360.- op. Dat bedrag werd, tijdens een gezellig samenzijn op maandag 7 januari 2019 overhandigd aan Hanneke Mekenkamp, seniorbegeleider.

Afbeelding
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 4 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 6 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 9 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 12 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 15 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 15 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49