Afbeelding

Werkzaamheden voor verbreding van A1

Algemeen

TWENTE - De A1 is de weg die het oosten met het westen van Nederland verbindt. Over deze weg vindt veel vervoer van goederen en personen plaats en iedereen die met enige regelmaat gebruik maakt van de A1 weet dat dat niet altijd even voorspoedig gaat. Op sommige punten is file of langzaam rijden bijna een zekerheid en helaas komt deze weg vaak voorbij bij de filemeldinging. Tijd om daar verandering in te brengen!

De A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo gaat de komende jaren flink op de schop. De weg wordt verbreed met een extra rijbaan. Dit gaat niet van vandaag op morgen. Het heeft enige tijd gekost voordat er een plan lag, een plan dat haalbaar was en waarvoor draagvlak was. Doel is een betere doorstroming van het verkeer op de A1 en daarmee ook een positieve impuls aan de economie.

De plannen
De verbreding gaat plaatsvinden door onder andere tussen Twello en Deventer een extra rijstrook te creëren in de buitenberm en tussen Deventer-Oost en Rijssen in de middenberm. De hele verbreding gaat in fases plaatsvinden en de start van fase 1 zal zijn in februari. Dan wordt er begonnen met het kappen van bomen, verleggen van kabels en leidingen en andere voorbereidingen. Zo veel mogelijk wordt gedaan zonder dat gebruikers van de weg er hinder van ondervinden, maar het geheel uitsluiten is onmogelijk. De globale planning is dat de werkzaamheden van fase 1, de verbreding van de A1 tussen Twello en Deventer en Deventer-Oost en Rijssen, eind 2020 gereed zijn. Fase 2, het weggedeelte tussen Apeldoorn en Twello, tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo, staat gepland voor 2024 tot 2028. Op de website van Rijkswaterstaat, www.rijkswaterstaat.nl/uitbreidinga1oost, is meer informatie beschikbaar over de verbreding van de A1. Ook zal er een informatiebijeenkomst zijn over de planning, het ontwerp en de mogelijke hinder voor zowel het wegverkeer als de omgeving. Deze bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 22 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het gemeentehuis in Rijssen.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 8 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 9 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 16 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 20 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25