Afbeelding
Foto: Eurol

Eurol hoofdsponsor van het winnende Dakar team

Algemeen

NIJVERDAL - Eurol kijkt terug op de meest succesvolle editie van de Dakar rally in de laatste jaren. Het Nederlandse smeermiddelenmerk is als hoofdsponsor verbonden aan het winnende Toyota GAZOO Racing team. Rallycoureur Nasser Al-Attiyah en navigator Mathieu Baumel bezorgden Toyota en Eurol de eerste overwinning in de Dakar rally.

Alle coureurs van het Toyota GAZOO Racing fabrieksteam, bestaande uit coureurs Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers en Bernhard ten Brinke reden de Dakar rally met de steun van Eurol. "Wij zijn trots om als smeermiddelpartner bij deze overwinning betrokken te zijn. Dit beeld gaat de hele wereld over en versterkt onze internationale merkbekendheid", reageert Dennis Marsman, Marketing Manager bij Eurol.

Historische zege
Glyn Hall, directeur van Toyota GAZOO Racing: "We zijn blij met Eurol als hoofdsponsor van het team. Eurol staat evenals Toyota voor kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en de passie voor prestatie." Toyota schrijft historie met deze Dakar rally zege. Al tijdens de eerste editie van de Dakar rally in 1979 stond Toyota aan de start en nooit pakte het Japanse merk de zege in het algemeen klassement. Er werd de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van de nieuwe Hilux en dat betaalde zich uit tijdens de 2019-editie van de Dakar.

Dakar rally
De Dakar rally is 's werelds grootste en zwaarste rallyevenement en de ultieme uitdaging voor mens en machine. De rally wordt in 190 landen uitgezonden en is, op de Formule 1 na, het bekendste autosportevenement ter wereld.
Over Eurol
Eurol is de enige Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en actief in meer dan 75 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio smeermiddelen, additieven, Specialty producten, technische vloeistoffen, reinigings- en onderhoudsproducten. Eurol bedient daarmee uiteenlopende segmenten zoals automotive, transport, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepvaart. De producten van Eurol dragen de goedkeuringen van vooraanstaande motorvoertuigfabrikanten. Het gebruik van Eurol producten in de motor- en autosport, waaronder de Dakar rally, is het bewijs voor de kwaliteit. De 'Quality is in our nature' belofte staat bij Eurol medewerkers altijd centraal: met passie zetten zij zich in om voertuigen en machines perfecte smering te geven onder alle omstandigheden.

Over Toyota GAZOO Racing South Africa
Toyota GAZOO Racing South Africa is sinds 2012 het officiële Dakar fabrieksteam van Toyota. Toyota GAZOO Racing staat voor Toyota's toewijding aan het overwinnen van obstakels en steeds weer betere auto's te maken. Toyota ontwikkelt nieuwe technologie en oplossingen onder extreme omstandigheden in de autosport. Het Toyota GAZOO Racing South Africa heeft de afgelopen jaren vele Dakar etappeoverwinningen behaald. Het absolute hoogtepunt is het behalen van de Dakar titel in 2019 door coureur Nasser Al-Attiyah en navigator Mathieu Baumel.
 

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50