Afbeelding
Foto: Stock

Voltallig college aanwezig bij presentatie duurzaamheidsmaatregelen

Algemeen

NIJVERDAL - Wethouder Dennis op den Dries presenteerde dinsdag 29 januari een achttal duurzaamheidsmaatregelen die dit jaar nog zullen worden uitgevoerd. Om te onderstrepen dat het de gemeente ernst is met het behalen van de klimaatdoelstellingen die opgenomen zijn in de Duurzame Energievisie Hellendoorn werd hij omringd door het complete college op de persconferentie.

"Het beeld dat het allemaal wel mee zal vallen moet de wereld uit", aldus de wethouder. De gemeente gaat zelf het goede voorbeeld geven door diverse gemeentelijke gebouwen, waaronder de gemeentewerf, sporthallen en het Huis van Cultuur en Bestuur te voorzien van zonnepanelen.

Eveneens zullen "slimme" regelaars en domotica aangebracht in de sporthallen waardoor energie bespaard kan gaan worden. Het gaat om een investering van ruim een half miljoen euro, die gehaald zal worden uit het zogeheten revolverend fonds. Maar ook de inwoners moeten aan de slag. Op den Dries wil graag in samenwerking met de burgers praten over de invulling. "Maar", zegt hij erbij: "De discussie moet een keer klaar zijn, we kunnen niet anders dan nu serieus aan het werk gaan met het terugdringen van de CO2 uitstoot. Die opdracht hebben we ook vanuit de landelijke overheid."

Kostenbesparing

Het college zal tenslotte naar de raad gaan om toestemming te vragen de houtversnipperaar te vervangen. Dat zou een kostenbesparing kunnen opleveren van 50.000 euro per jaar. Over het draagvlak onder de inwoners maakt het college zich geen zorgen. "We beginnen door het goede voorbeeld te geven", aldus burgemeester Anneke Raven.

Door: Wil de Bruine.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17