Afbeelding
Foto: Aniela Hoitink

Lezing biodesign door Aniela Hoitink

Algemeen

NIJVERDAL - Er zijn 7 miljard mensen op de aarde die allemaal gekleed moeten worden. En we houden allemaal van mooie kleding en trends, maar de kleding die we weggooien vormt een steeds groter wordend probleem. Daarom ging kunstenares Aniela Hoitink op zoek naar oplossingen.

Aniela werkt op dit moment aan MycoTEX, 's werelds eerste composteerbare textiel. Daarover komt ze donderdag 14 februari in de ZINiN Bibliotheek vertellen tijdens een interactieve lezing, met aansluitend een workshop. Deelname is gratis maar aanmelden voor de lezing van Aniela Hoitink is wel noodzakelijk in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit is mogelijk via www.zinin.com of www.zininbibliotheek.nl/agenda. 

Er zijn 7 miljard mensen op de aarde die allemaal gekleed moeten worden. En we houden allemaal van mooie kleding en trends, maar de kleding die we weggooien vormt een steeds groter wordend probleem. Daarom ging kunstenares Aniela Hoitink op zoek naar oplossingen.

Onze zogenaamde 'Fast Fashion' wordt steeds problematischer en dit schreeuwt om oplossingen. Tijdens haar interactieve lezing neemt kunstenares Aniela Hoitink u daarom mee in de wereld van bio design en biomaterialen in de modewereld. Zij vertelt een half uur over bio-plastic en de innovatieve maakprosessen. Daarna mag u zelf meewerken aan dit proces: Aniela nodigt u uit om tijdens een anderhalf uur durende workshop aan de hand van een recept zelf bio-plastic te maken en met verschillende monsters en materialen te experimenteren. 

Waarom spelen we met het leven?
Deze avond is onderdeel van een reeks van Bio–art–design–hacking events waarmee Aniela de volgende vraag onderzoekt: 'Waarom spelen we met het leven?' Ze duikt hiermee in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen in aanloop naar de tentoonstelling Xenobodies in Mutation, van 29 augustus t/m 17 november 2019 te zien in Tetem, een organisatie die zich bezig houdt met kunst, mediakunst, techniek, wetenschap en design. 

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 17 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05