Afbeelding
Foto: Stock

Wandelen met de KBO

Algemeen

NIJVERDAL - Op 12 februari 2019 organiseert de KBO weer een wandeltocht. En omdat de wandeltocht van 8 januari vanwege de weersomstandigheden niet doorging, wordt deze wandeling de snerttocht. Let op, er is een ander vertrekpunt: Het vertrek is vanaf De Hoge Es en dus niet vanaf De Zweef.

Opgeven is niet nodig. Vanaf 13.30 staat de koffie klaar, vertrek om 14.00 uur.

Ledenmiddag

De veranderingen in de zorg zijn een feit. Of we deze nieuwe wetten en bezuinigingen nu leuk vinden of niet. Veel ouderenvoorzieningen zijn verdwenen. Dit kunnen we jammer vinden, maar we kunnen ook kijken naar de mogelijkheden die deze veranderingen bieden. U hebt nu meer mogelijkheden om zelf de regie over uw leven te houden en oplossingen te zoeken voor het leven dat u nu hebt en dat u graag wilt houden. Voor veel mensen geldt dat ze graag zolang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. En dan gaan ze ervan uit dat er wel voor hen zal worden gezorgd als ze hulp nodig hebben. Ze hebben kinderen, buren. Er zijn gemeentelijke voorzieningen. Maar tegenwoordig kunt u er niet meer van uit gaan dat "alles wel zal worden geregeld". We moeten steeds meer zelf regelen. Het is goed om daar eens over na te denken. Nadenken over wat we in de toekomst nodig hebben aan zorg en ondersteuning.
Wilt u over 10 jaar nog in uw grote huis wonen? Kunt u dan uw tuin nog onderhouden? Heeft u mensen om u heen op wie u kunt rekenen als u minder mobiel wordt?
Allemaal vragen waarover we samen kunnen nadenken en met elkaar kunnen bespreken tijdens een bijeenkomst die de KBO, samen met de PCOB, organiseert op donderdag 14 februari. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek. De bijeenkomst vindt plaats in het clubgebouw van De Zweef, Koersendijk 25 om 14.00 uur. U wordt van harte uitgenodigd en neemt u gerust iemand mee die (nog) geen lid is, maar wel belangstelling heeft voor dit onderwerp. Meer informatie, Jan Woertman, tel. 05 48-615361.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 4 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 5 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 14 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25