Afbeelding
Foto: Fysion

Vijf turnsters Fysion door naar het landelijke circuit

Algemeen

NIJVERDAL - In Nijmegen werd vorige week de district-finale geturnd voor de turnsters van de derde divisie/ N3. Bij de district-finale komen de beste turnsters van Overijssel en Gelderland bij elkaar. Om hier te komen hebben de turnsters al heel wat concurrentie achter zich gelaten. Fysion wist hier met maar liefst 11 turnsters aan deel te nemen in 6 verschillende leeftijdscategorieën.

Deze finale bepaalde de doorstroming naar het landelijke circuit. Er gingen vijf tickets voor de halve finale NK turnen mee naar Nijverdal, namelijk voor Loes Nijendijk, Elise Roelofs, Karit Lorkeers, Jasmijn Eertink en Lise Rutgers. In Nijmegen werd in een drukke en volle hal goed geturnd en was de concurrentie erg hoog. De dag begon vroeg voor instappers N3 Lynn van Tongeren (25e) en Sterre Pots (32e). De meiden hadden niet helemaal hun dag, maar zijn een mooie ervaring rijker en kijken tevreden terug op dit seizoen. In de andere baan turnde Tara Landman (junior supplement D), die na een vervelende rugblessure haar eerste wedstrijd weer kon turnen. Ze heeft alles kunnen laten zien wat er op dit moment in zat.
Loes Nijendijk en Elise Roelofs turnden een foutloze wedstrijd die werd beloond met een ticket voor de halve finale NK turnen. In baan 2 de meer ervaren jeugd 2 turnsters: Lynn ten Dam, Iris Volkers en Lise Rutgers. Het werd een pittige klus om hier door te stromen bleek al snel, elk foutje kostte de doorstroming. Lise wist foutloos te turnen en mocht zelfs het podium betreden en vol verbazing en trots het brons in ontvangst nemen. Door een val van balk was doorstroming voor Iris (19e) en Lynn (22e) helaas niet mogelijk.

Karit Lorkeers bewees zich in de voorrondes al eerder door tweemaal een podiumplek te behalen. Na een valse start op balk wist ze zich erg goed te herpakken en sloot de wedstrijd op de andere drie toestellen goed. Met een 8e plek in de totale ranglijst plaatste zij zich ruimschoots voor de halve finale. Demi Roosendaal en Jasmijn Eertink sloten de dag af in de laatste ronde in de categorie jeugd 1 N4. Demi (12e) miste net de doorstroming. Met een 7e plek van de 24 jeugd-turnsters was het voor Jasmijn voldoende om door te stromen.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 4 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 6 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 8 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 10 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 11 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 12 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 14 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45