qrf
qrf Foto: Leonie Smit

Ontmoetingscentrum Kom d'r in: Een plek waar je thuiskomt en jezelf mag zijn

Algemeen

NIJVERDAL - Ontmoetingscentrum Kom d'r in is maandag 11 februari officieel geopend. Na een indrukwekkend openingswoord van ervaringsdeskundige Leo de Vries kwam wethouder Jelle Beintema aan het woord. Hij benadrukte het belang van deze voorziening voor onze gemeente Hellendoorn. "Een informele plek voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Laagdrempelig, waar mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen."

Als openingshandeling kreeg Leo de Vries een symbolische sleutel overhandigd door wethouder Beintema. Daarna konden alle aanwezigen nog even napraten onder het genot van een kopje koffie/thee met krentenwegge. De ochtend werd afgesloten met een mooi gedicht van mantelzorger Leo Kok.

Wanneer u of één van uw naasten problemen heeft met het geheugen, kan dat allerlei vragen oproepen. Er is iets aan de hand, maar u weet niet precies wat. We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager naarmate we ouder worden. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd. Het Ontmoetingscentrum Kom d'r in, een initiatief van Evenmens Hellendoorn en stichting De Welle, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te 'ont-moeten'. Elke maandagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur bent u welkom voor een informeel samenzijn in De Cirkel aan de Nijkerkendijk 15/11 in Nijverdal. Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaringen uitwisselen en kennis opdoen, in contact komen met anderen en u vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is (nog) geen vaststaand programma, samen met de bezoekers gaan we kijken naar een invulling. "Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen', legt Thea ten Have van Evenmens uit. "Er is absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken. Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning. We kunnen natuurlijk geen diagnose stellen, maar zijn er voor de mentale ondersteuning."

Henriëtte Veneberg of Thea ten Have van Evenmens zijn op deze ochtenden aanwezig voor informatie, voorlichting en advies. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers, casemanagers dementie en andere hulpverleners. Kom gerust even binnenwandelen.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 1 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 3 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 9 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 11 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! gisteren
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25