Afbeelding
Foto: Paula Hofrichter

Oud HCHN-lid Mette Borkent kampioen zaalhockey

Algemeen

NIJVERDAL - Oud HCHN-lid Mette Borkent, uitkomend voor MC1 Zwolle, is onlangs met haar team Nederlands kampioen zaalhockey geworden. Na als eerste in de poulefase te zijn geëindigd, werden de kruisfinales gewonnen en was een tweede plaats genoeg om de halve finale tegen Pinoké te spelen.

Door deze halve finale in Valkenhuizen winnend af te sluiten met 5-2, was de finale bereikt. Zaterdag was het eindelijk zo ver en vertrok de bus om half 7 vanuit Zwolle naar Rotterdam, gevolgd door een groot aantal supporters. Het was een zenuwslopende wedstrijd. Kampong was de tegenstander en hier was nog nooit van gewonnen. Na een 1-0 achterstand mocht Mette tekenen voor de gelijkmaker. Hierna werd het 2-1 en ook nog 3-1. Uiteindelijk scoorde Mette de 3-2 en werd de 3-3 met nog 6 minuten op de klok binnengetikt. Toen was het tijd voor de shootouts. Nadat Mette en haar teamgenote beiden hadden gescoord en Kampong twee keer had gemist, was de titel binnen. Het is voor het eerst dat HC Zwolle een zaalkampioenschap binnenhaalt.

Mette is begonnen met hockeyen op 4 jarige leeftijd bij HCHN. Ze heeft in groep 8 de overstap naar Zwolle gemaakt, om vervolgens ook daar naar het Centre for Sports & Education te gaan. Mette is een zeer fanatiek en gedreven zaalhockeyster en heeft de basis van haar techniek in Nijverdal opgedaan.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 3 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 5 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 7 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 9 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 22 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 23 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07