Afbeelding

Winst voor De Zweef en Hulzense Boys

Algemeen

NIJVERDAL - Voor De Zweef zeker een doelpuntrijke wedstrijd met een verdiende overwinning . Gaf de trainer vorige week nog aan dat het de ploeg ontbrak aan scorend vermogen; tegen TVC'28 lieten de mannen van Antoon Wennemers zien dat ze wel degelijk het net kunnen vinden. De Zweef voetbalde goed en geconcentreerd. TVC gebruikte veel fysiek en was fel met veel overtredingen. Met lange ballen richting Dennie Hoogenkamp probeerde de ploeg uit Tubbergen scoringskansen te forceren, maar dat kwam niet echt uit de verf.

De wedstrijd begon goed voor De Zweef. Na vijf minuten werd een onschadelijke vrije trap van de Nijverdalse ploeg niet goed weggewerkt. Sven Dikkers kon oppikken en lobde de bal over zijn tegenstander op de vrijstaande Boris Vermeulen die de 0-1 binnen kopte. Een fraaie start.
TVC was de kluts een beetje kwijt en De Zweef balde er vrolijk op los. Een onderschepping van een foute uitspeelbal van de Tubbergense doelman luidde te tweede goal in. Het was Daniel Jannink die oppikte. Hij leverde de bal af bij Sven Dikkers die Tom Heuver op de rand van het strafschopgebied bediende. Tom kon ongehinderd richting doel en fraai de 0-2 langs de keeper tikken.

TVC drukte daarna de gaspedaal in en probeerde met hoge ballen de Zweefverdediging te verrassen. Dat gebeurde in de 33e minuut toen een hoge voorzet bij de tweede paal voor de voeten van een vrijstaande aanvaller terecht kwam die Dennie verschalkte 1-2. Bij een aanval van TVC klapten Thomas Vermeulen en Sven Dikkers met de koppen tegen elkaar. De blessure bij Sven was het ergst.

Hij maakte na rust dan ook plaats voor Nick Snellink en dat was vandaag de "wissel van de eeuw". Eerst echter had Daniel Jannink moeten scoren. Jesper Middelkamp werd de diepe ingestuurd, liep z'n man eruit en kon vanaf de achterlijn strak voorzetten op Daniel, die echter jammerlijk miste.
TVC putte moed uit deze misser en had trouwens in de rust de messen geslepen. De Zweef moest alles doen om gevaar uit aanvallen te halen. Daardoor liepen Mark Nieboer en Jacco ten Hove tegen geel aan. Meer kaarten trok de scheids tegen de blauwwitten uit Tubbergen. Na een uur voetballen kon de aanvoerder van TVC na twee keer geel vertrekken.

De laatste twintig minuten waren voor Nick Snellink. Hij werd in de 64e minuut de diepte ingestuurd, zag de keeper iets te ver voor de goal staan en lobde de bal vanaf zo'n 25 meter over de goalie in het net: 1-3. Sharma Ekuchu kwam in het veld voor Daniel Jannink en Marco ten Dam voor Mark Nieboer.
TVC gaf niet op en dat was mooi voor het publiek. Vooral toen de ploeg tien minuten voor tijd een hoge voorzet bij de tweede paal vrij kon inkoppen en de stand 2-3 werd. Het was opnieuw Nick Snellink die orde op zaken zetten. Bij een aanval op rechts kwam de bal via Ekuchu bij Jesper Middelkamp. Die speelde op Marco ten Dam, die zag dat de grensrechter de vlag in de lucht stak. De scheidsrechter stond boven op de situatie en oordeelde anders. Doorvoetballen dus.
De bal van Marco de diepte in op Nick Snellink was een mooie. Oog in oog met de keeper behield deze zijn kalmte, speelde de man uit en tikte de 2-4 binnen. Opschudding en ongeloof aan Tubbergse kant, maar de scheidsrechter liet zich niet vermurwen. Gelukkig zijn er nog geen VAR's bij de amateurs en bleef de stand staan. Jesper Middelkamp had het nog mooier kunnen maken toen hij op snelheid richting doel trok, maar er een-op-een niet in slaagde de keeper uit te spelen. Maar goed, drie meer dan verdiende punten gingen mee naar Nijverdal.

Hulzense Boys

Onder een prachtig lentezonnetje stonden Hulzense Boys en Den Ham zaterdag tegenover elkaar op Sportpark Smidserve. De heenwedstrijd in Den Ham werd gestaakt doordat grensrechter Herman Beltman onwel werd. De op een later moment uitgespeelde wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de roodhemden. Het mooiste moment van afgelopen zaterdag was dat Herman afgelopen tegen Den Ham weer op het sportpark te bewonderen was.

Het was Den Ham wat goed aan de wedstrijd begon. In de tweede minuut kon een aanvaller van de Hammenaren voorzetten en werd de bal ingekopt door Luuk Kuiper, 0-1. Een droomstart voor de gasten. Hulzense Boys rechtte echter de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier voetballen lukte dit ook. Op het middenveld werd een bal onderschept en kon meegenomen worden door Fabian te Kolsté. Zijn lage voorzet kwam terecht bij Richard Wolters. De sterke spits schermde de bal af, draaide sterk bij zijn tegenstander weg en schoof de bal eenvoudig binnen, 1-1. Na deze gelijkmaker nam Hulzense Boys het initiatief. De ploeg speelde bij vlagen zeer sterk. Mogelijkheden op een voorsprong kreeg het ook. Zo was Jordy Wolfkamp dichtbij, maar zijn schot ging over. Daardoor leken de ploegen te gaan rusten met een gelijke stand. Leken, want op slag van rust viel er toch nog een doelpunt te noteren. Een vrije trap werd door de gasten weggewerkt en de ploeg schakelde razendsnel om. In deze tegenstoot kwam de bal op recht voor de voeten van Kevin Ruiterkamp en met een schuiver in de verre hoek zetten hij de 1-2 op het scorebord. In de laatste minuut voor de rust was er nog een belangrijk moment. In een aanval werd Jordy Wolfkamp met de arm/schouder tegen de grond gewerkt door een Hammenaar. Dit leverde hem een directe rode kaart op, waardoor de ploeg verder moest met 10 man.

In de rust wisselde trainer Bram Freie aanvallend. Machiel van Keulen werd in de ploeg gebracht en de roodhemden gingen met een verdediger minder spelen. Een zet die prima uit zou pakken. Want na 10 minuten in de tweede helft stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een prima aanval kwam voor de voeten van Richard Wolters. Hij schoot de bal in, welke gekeerd kon worden door de keeper. In de rebound was Machiel van Keulen er als de kippen bij en hij knalde de 2-2 hard tegen de touwen. Enkele minuten later was het diezelfde van Keulen die bijna de 3-2 op het scorebord bracht. Een teruggekopte van Richard Wolters werd door Machiel met een fantastische omhaal snoeihard op de bovenkant van de lat gewerkt. Een actie die qua schoonheid meer had verdiend, maar helaas dus geen doelpunt opleverde. Hulzense Boys bleef daarna op zoek gaan naar de voorsprong. Richard Wolters was tweemaal dichtbij. Eerst kon hij bijna profiteren van miscommunicatie bij de gasten, maar was de keeper nog net op tijd om de fout te herstellen. Niet veel later kreeg Richard een goede kans na een voorzet van Danny Schoenmaker. De doelman van Den Ham wist echter met een katachtige reflex redding te brengen. Langzaam maar zeker ging de wedstrijd richting het einde en begon men bij Den Ham te denken aan een gelijkspel. De 78e minuut bracht echter verandering. Een teruggelegde corner van Danny Schoenmaker bracht de bal voor de voeten van Tim van der Zande. Met een mooie volley streepte hij de bal vol in de verre kruising en bracht daarmee de Hulsenaren voor het eerste in deze wedstrijd op voorsprong. Het verzet van de gasten was daarmee gebroken en Hulzense Boys kreeg nog enkele kansen op de 4-2. Deze viel echter niet. Wel viel er nog een rode kaart te noteren. Een aanvaller van Den Ham trapte na, waarna de prima leidende scheidsrechter Nijenhuis niets anders kon dan de rode kaart trekken. Na ongeveer 4 minuten blessuretijd floot diezelfde scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een hele mooie en verdiende overwinning voor Hulzense Boys. Den Ham begon beter, maar op de eerste 15 minuten na was Hulzense Boys de bovenliggende partij. Er werd als team gestreden en met goed voetbal werd de overwinning binnengehaald. Door deze overwinning heeft de ploeg weer aansluiting gevonden bij de subtop. De komende twee weken staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Wel oefent de ploeg op donderdag 28 februari om 20.00 uur thuis tegen zondagtweedeklasser MVV'29. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 9 maart. Dan komt Sparta Enschede op bezoek. De wedstrijd in Enschede eindigde in een terechte 3-1 overwinning voor de Spartanen. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30.

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 1 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 11 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13