Afbeelding
Foto: Linda Espeldoorn

Stapvoets graag!

Algemeen

NIJVERDAL - Het is prachtig geworden, onze nieuwe Grotestraat. Ik heb nog niemand horen vertellen dat het niet mooi is. En het wordt steeds mooier, want vandaag gaan de plantjes in de grond.

En we willen als Nijverdallers ook niet zeuren of negatief zijn, want dat zijn we in het verleden al zo vaak geweest. Maar die snelheid hè? Er wordt met een rotgang door onze nieuwe Grotestraat gesjeesd en dat was nou net niet de bedoeling. Ze rijden mij bijna de winkel binnen. "Dit is een winkelerf en daar moet stapvoets gereden worden, auto's zijn hier te gast. Op deze manier kunnen mensen hier rustig, gezellig en veilig winkelen", zegt een ondernemer aan de Grotestraat. "Stapvoets is 15 km per uur, max. En dus niet 50 tot 60 km, wat nu veel gebeurt. Zelfs 30 km is al te snel. Bezoekers van het centrum mogen op het deel van de Meyboomstraat/Grotestraat gewoon op straat lopen. Bestuurders van auto' s moeten zich aanpassen. Maar als voetganger laat je dat nu wel, dat is veel te gevaarlijk. Enige tijd geleden liep ik zelf rustig naar de overkant en werd direct weg getoeterd. Dat is jammer, het doel was om het centrum toegankelijk en winkelvriendelijk te maken."
De ondernemer van de Zuivelhoeve heeft al twee poppen met een vlaggetje en de opdruk 'slow ' voor zijn winkel geplaatst. "De vrachtwagens die bij Albert Heijn moeten lossen, rijden terug naar Zwolle via de Grotestraat. Daar is de Grotestraat niet op ingericht. Het (vracht)verkeer rijdt mij de kaas bijna uit de etalagebakken."

Smile

Een inwoonster uit Nijverdal vraagt zich af waar het bord van 15 km dan staat. Dat staat er helemaal niet. Er staat alleen een bord 'Winkelerf'. Misschien is een bord met 15 km een goed idee. Of een bord met een smiley die een duimpje naar beneden laat zien als je te hard rijdt, of een duimpje omhoog als we het goed doen. Dat is altijd leuk, een vrolijk lachende smiley als je voorbij rijdt. Zeker weten dat de ondernemers er ook nog een duimpje omhoog bij doen.

Tekst en foto:
Linda Espeldoorn.

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 8 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00