Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Herdenken en vrijheid vieren in de gemeente Hellendoorn

Algemeen

NIJVERDAL - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in de gemeente Hellendoorn laten de ingrijpende gebeurtenissen in de WOII tot op heden diepe emotionele sporen na. Daarom is het goed om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. In het kader van 75 jaar bevrijding is een kernteam in het leven geroepen dat graag met de inwoners een activiteitenprogramma wil samenstellen.

Op woensdag 27 februari wordt de vierde inwonersbijeenkomst gehouden rondom het thema '75 jaar vrijheid gemeente Hellendoorn'. De bijeenkomst vindt plaats in De Leerkamer in Hellendoorn (Jacob Kapteynstraat 2, 7447 HM Hellendoorn). Aanvang: 19.30 uur.

Tijdens deze avond zullen o.a. de volgende onderwerpen besproken worden: De tijdlijn met de activiteiten, begrotingen, subsidies, sponsoring en vergunningen. Ook u bent bij deze uitgenodigd voor deze bijeenkomst. U kunt zich voor deze avond aan- of afmelden via de link:
https://goo.gl/forms/SE12KB5AHjctFf1v1. (Ook te vinden via de Facebook-pagina 75 jaar vrijheid gemeente Hellendoorn.)

De afgelopen periode zijn al vele activiteiten concreet gemaakt en ingeleverd bij het kernteam '75 jaar vrijheid gemeente Hellendoorn'. Tijdens deze bijeenkomst op 27 februari worden de activiteiten besproken. Er zijn in eerdere sessies ook nog andere activiteiten aan bod gekomen. Hiervoor is echter nog geen werkgroep gevonden, die de activiteit op wil pakken. Enkele ideeën:

*Quiz of Battle voor inwoners
*Open podium
*Ontbijt in verzorgingshuizen
*Dorps- of straatontbijt
*Bevrijdingsvoetbalwedstrijd
*Bevrijdingswandeling, Fietstocht, Hardloopwedstrijd of Trail via historische plekken.
*Liberation route

Wilt u meehelpen om één van deze activiteiten op te zetten? Meld u zich dan bij het kernteam via: 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com.

Het komende lustrum is bijzonder. Dit is het laatste lustrum waar nog mensen bij zijn, die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Een reden om extra stil te staan bij alle gebeurtenissen in WOII. Het kernteam wil graag met alle inwoners van de gemeente een activiteitenprogramma samenstellen. Deze vinden grotendeels plaats in de periode dat onze gemeente ook werd bevrijd 75 jaar geleden, van 9 april tot en met 5 mei 2020! We willen alle 'gewone' inwoners van de gemeente Hellendoorn bereiken. Van 0 tot 100. Van kinderen in de basisschoolleeftijd tot jongeren op het voortgezet onderwijs en senioren die het van dichtbij hebben meegemaakt.

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 21 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12