Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Amateurkunstenaars exposeren in HvCB

Algemeen

Wethouder Anja van den Dolder opende vorige week Eigen Oogst Uitgelicht voor deelnemers en genodigden. Maar liefst elf amateurkunstenaars exposeren tot en met 31 maart ieder drie of vier werken in de meest uiteenlopende technieken.

De kunstenaars zijn verkozen door de ruim 3000 bezoekers van de expositie Eigen Oogst in november 2018 in de Smidse. De deelnemers aan die expositie mochten toen allemaal slechts één werk tonen.

Op grond van ruim 1600 ingeleverde keuzeformulieren van bezoekers zijn nu elf kunstenaars geselecteerd om meer van hun talent aan het publiek te tonen:
glaskunstenaar Gert Bladder, beeldhouwer Ellen van Coeverden, keramisten Ingrid Hegeman en Luiksje Roelofs, fotograaf Marinus Rouweler, naaldkunstenares Thea Verkroost en de schilders/tekenaars Ilonka Pultrum, Mariet Wichers Schreur, FransienTromp, Anja Hegeman en Bertus Seinen.

Waar Eigen Oogst en ook Eigen Oogst Uitgelicht in het verleden op wisselende locaties werden gehouden, lijkt de organisatie nu vaste ruimten te hebben gevonden. Al enkele jaren is de expositie in november in De Smidse en de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur is nu al voor de derde keer locatie van Uitgelicht.

De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van het huis voor Cultuur en Bestuur.

De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 30 minuten geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 6 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 23 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema gisteren
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46