Afbeelding
Foto: HvN

Billy Boem club kan echt het verschil maken

Algemeen

NIJVERDAL - De Billy Boem club gaat 4 april 2019 weer van start in Nijverdal. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan en stichting de Welle de doe-praatclub "Billy Boem". Hier leren de kinderen met lastige situaties en hun emoties om te gaan.

De club 'Billy Boem' wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen.

Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Een ouder vertelde dat haar zoon aanvankelijk twijfelde. Eenmaal gestart met de Billy Boem club heeft hij er zin in. Moeder zegt dat hij beter in zijn vel zit, meer vertelt en minder ruzie maakt met zijn zusje. Spelenderwijs leren de kinderen hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden." De Billy Boem club kan echt het verschil maken.

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee.

Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Wat heeft een kind nodig als er sprake is van stress? Waar vraagt een kind om en wat kan jij als ouder doen? Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar."

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Hellendoorn.
Informatie en aanmelden kan (tot 28 maart 2019) bij:
Hellendoorn doet!

Bel: 0548-638800 of mail: hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl

Hellendoorn doet! is geopend van maandag- t/m donderdagochtend van 9.00-12.00 uur
Of via www.impluz.nl/
cursussen

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 8 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 10 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 16 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 20 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25