Afbeelding
Foto: ZINiN

ZINiN BreinReis met 18 Minuten Man en workshops

Algemeen

NIJVERDAL - Met BreinReis wil ZINiN u meenemen op het pad van nieuwe kennis, inzichten en ervaringen. Het project heeft een breed aanbod van theatercolleges, inloopspreekuren, cursussen en workshops om u zelf nog verder te kunnen ontwikkelen.

18 Minuten Man

Het is de zomer van 1972 en we zitten midden in de Koude Oorlog. Iedereen zit aan de buis gekluisterd. Mensen nemen vrij, verzamelen zich rondom de televisie. Maar waar kijken ze nu eigenlijk naar? Ze kijken naar een schaakwedstrijd met onder andere schaakcoryfee Bobby Fischer. Daarover vertelt de 18 Minuten Man op dinsdag 12 maart in de ZINiN Theaterfoyer. De charmante, excentrieke en eenzame Bobby Fischer uit Amerika nam het op tegen de vriendelijke, gevoelige en geniale Boris Spassky uit de Sovjet-Unie, die al meer dan 24 jaar de schaakwereld domineerde. Maar daar kwam in 1972 een einde aan. Bobby Fischer versloeg in zijn eentje Boris Spassky, die een heel team aan grootmeesters, coaches en assistenten om zich heen had. Hoe kreeg Bobby Fischer dat voor elkaar en waarom wilde iedereen dat zien? Kaarten voor de 18 Minuten Man zijn verkrijgbaar via www.zinin.com of via de Tourist Info in Nijverdal.

Workshop Macramé

Ziet u het nog voor u: oranje macraméwerk uit de seventies. Tassen, plantenhangers, armbandjes en nog veel meer. Iets uit het verleden of weer helemaal hip. Dat laatse, want macrameeën is weer helemaal in, deze aloude techniek is weer herontdekt en op woensdag 13 maart kunt u deelnemen aan de BreinReis workshop Macramé in de ZINiN Bibliotheek in Daarle. Er zijn overal kant en klare pakketten te koop en tijdens de workshop macramé in de ZINiN Bibliotheek Daarle kunt u zich de techniek van het macrameeën helemaal eigen maken. De workshop duurt van 19.30 tot 22 uur. De kosten voor deze workshop zijn €26, dit is inclusief alle materialen en koffie/thee.

Taarten van Klei

Het lijkt misschien wat vreemd, maar in de Bibliotheek in Daarlerveen kun je op woensdag 13 maart taarten van klei maken. Tijdens deze workshop leer je van alles over de kunstvorm Pop Art en maak je vol inspiratie een cupcake of taart van klei. De workshop is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. Aanmelden kan via www.zinin.com of www.zininbibliotheek.nl/agenda of via de Tourist Info.

Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 15 minuten geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 18 uur geleden