Afbeelding
Foto: Stock

Moestuincursus en lezing over Roofdieren bij IVN

Algemeen

NIJVERDAL - Je wilt graag aan de slag met een eigen moestuin, maar je weet niet hoe te beginnen? Klinkt dat bekend?

In het kader van de landelijke Moestuincampagne van IVN biedt de landelijke cursus Moestuinieren handvatten voor het starten van je moestuin. IVN Hellendoorn-Nijverdal organiseert deze cursus in samenwerking met Tuinvereniging De Jipkesbelt. Je leert stap voor stap hoe je van jouw moestuin een smakelijk paradijsje kunt maken. Zo ga je aan de slag met jouw tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

De cursus wordt verzorgd door Martin van Weezep, een moestuinier in hart en nieren. Er zijn drie bijeenkomsten op de woensdagen 10 en 24 april en 15 mei 2019. De avonden worden gehouden van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur, gedeeltelijk in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en gedeeltelijk op het Jipkesbelt volkstuinencomplex. De eerste avond is op woensdag 10 april in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

De kosten zijn €20,- inclusief koffie, thee en cursusmateriaal (zoals o.a. kweekbakje en zaden), graag gepast betalen tijdens de eerste cursusavond. U kunt zich aanmelden via annyalferink@gmail.com, 0548-610237.

Roofdieren, feiten en fabels

Op uitnodiging van IVN Hellendoorn-Nijverdal komt Roeleke Steentjes op woensdag 20 maart 2019 een lezing houden over roofdieren, met als titel:
Roofdieren, feiten en fabels.

De lezing begint om 19.30 uur in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS, Nijverdal.
Roofdieren hebben bij veel mensen een negatief imago. Vaak hoor je: Er zijn er teveel, ze eten alles op, als we als mens niet ingrijpen dan blijft er niets meer over. Maar klopt dit beeld wel? Wat weten we eigenlijk over het leven van roofdieren? Op deze avond geeft Roeleke Steentjes een kijkje in het verborgen leven van de roofdieren. Roeleke is al jarenlang bezig met en in de natuur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Informatie: www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal. Of Dorie Bruggeman tel. 0548-595548; doriebruggeman@hotmail.com.

Afbeelding
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 28 minuten geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 14 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 16 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 18 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 20 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 22 uur geleden