Afbeelding
Foto: Mike Rikken

"We hebben 30 jaar lang de schouders eronder gezet"

Algemeen

NIJVERDAL - Wat mooi. We zijn dankbaar. Het is een waardering voor 30 jaar hard werken". Autobedrijf Bie Olthof uit Hulsen werd vorige week uitgeroepen als beste ondernemer van 2019. Om dit te vieren, nodigden Jan, Betsie en zoon Ian iedereen uit om het vorige week vrijdag met hen te vieren.

2019 was de 13e editie van de Ondernemersverkiezing van de Businessclub Hellendoorn Nijverdal (BCHN). Bie Olthof liet beide concurrenten ver achter zich. Het bedrijf uit Hulsen dat inmiddels al 30 jaar bestaat, verzamelde verreweg de meeste stemmen. De andere genomineerden waren het Wijn & Whiskyhuis Nijverdal en Zeevishandel Zwaan Spakenburg. Zij gaven hun welgemeende felicitaties en lieten ons weten nog altijd na te genieten van de nominatie. "Het is toch een hele eer om genomineerd te worden", aldus Martijn en Erica van het Wijn- en Whiskeyhuis.

Vorig jaar won De uitkijk deze verkiezing. Na afloop van de nieuwste editie spraken wij Helen Kijftenbelt over de weken en maanden na de verkiezing. "Het was geweldig om deze prijs te winnen. We hebben erg veel reacties, felicitaties en zelfs cadeaus ontvangen. Ook van mensen buiten de regio. Omdat de lokale media hier veel aandacht aan schenkt en veel online plaatst, ga je in de Google ranking omhoog. Dat vertaalt zich weer in leuke reacties aan de receptie en extra boekingen. Alhoewel het natuurlijk wel moeilijk te meten is", aldus Helen.
Dit jaar is het hard genieten voor Betsie, Jan en Ian. Bie Olthof heeft in de loop der jaren een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd. Ze draaien volop mee in de Hellendoornse samenleving. Het bedrijf sponsort drie voetbalverenigingen en nog vele andere evenementen. Betsie gaat over het tankstation en alles wat daar bij hoort. Haar supergrote gevulde koeken zijn beroemd. Betsie: "We hebben 30 jaar lang de schouders eronder gezet. Geweldig om dan deze prijs te krijgen." Zoon Ian gaat het familiebedijf voorzetten. "Ik ben vooral erg blij voor mijn ouders. Het is een kroon op hun harde werk. Ik ben een mix van mijn vader en moeder. Ze zeggen wel eens: Ja maar je komt in een gespreid bedje. Dan word ik toch wel lichtelijk geïrriteerd. Zeker hebben zij al veel opgebouwd. Maar ik moet het daarna wel zelf doen. Het is een mooi moment om vanuit daar verder te bouwen."

Foto: Mike Rikken Fotografie

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 9 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 12 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 19 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16