Afbeelding
Foto: Ben Middelkamp

Hey Pa…

Algemeen

NIJVERDAL - Het boek van ben Middelkamp is klaar en gaat de wijde wereld in! "Hey Pa… is een ode aan mijn bijzondere zoon Koen en aan mijn fantastische gezin", aldus de schrijver. Woensdag 17 april is de boekpresentatie in De Smidse, Hoge Dijkje 4a in Nijverdal.

Ben: "In 2017 stapte mijn 31-jarige zoon Koen geheel onverwacht uit het leven. Erover schrijven hielp mij in de verwerking en resulteerde in dit boek. Het gaat over de tragische gebeurtenis en de manier waarop mijn gezin en ik hiermee omgaan. Het is een eerbetoon aan Koen."
"Zelfdoding is absoluut een enorm taboe in onze samenleving. Iedere keer opnieuw een zeer pijnlijk onderwerp. Zelfdoding is na kanker de grootste doodsoorzaak. Meer doden door zelfdoding dan door verkeersongelukken of door terroristische aanslagen. De preventie over zelfdoding faalt enorm. Door er veel over te praten en echte diepe gesprekken aan te gaan met jeugd, kinderen, partners, familie, vrienden, collega's etc. kunnen wij hierin veel betekenen", vertelt Ben.
Dit boek is geschreven om mensen te helpen sterker te worden, ondanks alle weerstanden die je tegen kunt komen in je leven. Hoe je om kunt leren gaan met spanning, woede, zorgen, teleurstelling, verdriet en eenzaamheid. Kracht en geluk ligt voor ieder mens binnen handbereik.
"De brief die wij kregen van de 32-jarige vrouw uit Dordrecht met de tekst: 'De reactie van jullie op de gebeurtenis van Koen en de zin: 'Wat hadden we zijn leed graag met onze liefde samen willen opvangen,' hebben mij doen besluiten dat wat er ook gebeurd, de last die ik mensen meegeef vele malen groter is dan de last die mijn familie zal dragen met mijn problemen.' Voor mijn gevoel zou ik dan iedereen verliezen, maar dan gaf ik mensen tenminste nog een keus. Ik heb alles over mijn problemen verteld en ondanks alles is iedereen me blijven steunen. Heel, heel veel dank voor jullie openheid.'
Ben hoopt, mede door zijn boek, heel veel mensen te bereiken en hun het verhaal te vertellen. "Mijn zoon komt nooit meer terug, en dat is ongelooflijk hard, maar ik hoop dat zijn dood niet voor niets is geweest! "

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 7 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 9 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 11 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 13 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 14 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 18 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45