Afbeelding

Verkiezingsuitslagen

Algemeen

HELLENDOORN - Donderdagochtend 21 maart heeft de gemeente Hellendoorn al de voorlopige cijfers bekendgemaakt van de Provinciale Statenverkiezing van de woensdag ervoor.

Zoals ook in de rest van Nederland is de opkomst hoger dan vier jaar geleden. In 2015 ging 51,28 % van de kiesgerechtigden stemmen en dit maal was de opkomst 61,86 procent.

Grootste partij
In de gemeente Hellendoorn stemden net als de vorige keer de meesten voor het CDA, al is het percentage CDA-stemmers lager dan voorheen. GroenLinks en Forum voor Democratie waren net als in veel andere gemeenten uitschieters. Het aantal GroenLinks-stemmers in Hellendoorn werd verdrievoudigd en nieuwkomer Forum voor Democratie wist 14 procent van de stemmen naar zich toe te trekken. 

De provincie
De inwoners van alle gemeenten gezamenlijk hebben gekozen voor de Provinciale Staten. De voorlopige uitslagen betekenen dat het CDA 10 zetels krijgt, VVD en Forum voor Democratie elk 6, Christenunie en GroenLinks hebben elk 5 zetels in de wacht gesleept. Verder zijn er 4 zetels voor PvdA, 3 voor PVV, 2 zetels voor zowel D66, SP en SGP. 50Plus en Partij van de Dieren krijgen ieder 1 zetel.

Afbeelding
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 3 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 5 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 20 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord gisteren
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12