Afbeelding
Foto: Ergotherapie Salland

Kinderen doen mee bij Ergotherapie Salland

Algemeen

NIJVERDAL - Ergotherapie Salland is al weer een aantal jaar gevestigd in Nijverdal en richtte zich altijd op (jong)volwassenen en ouderen. Met het aantrekken van Anouk Nijland biedt de praktijk sinds kort ook ergotherapie voor kinderen in de gemeente Hellendoorn.

Het voordeel is dat kinderen behandeld kunnen worden in hun eigen woonplaats. Thuis of aan de praktijk. Ook zijn de lijntjes met bijvoorbeeld kinderfysiotherapeuten en scholen korter. "Eigenlijk waren we nooit van plan om te starten met de behandeling van kinderen, maar we kregen steeds vaker vragen van ouders en kinderfysiotherapeuten. We stuurden deze altijd door naar ergotherapeuten in omliggende plaatsen", aldus praktijkhouder Sonja Kluin. "Ergotherapie voor kinderen is een vak apart, waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat. We zijn blij dat we met Anouk Nijland een ergotherapeut hebben gevonden die de ergotherapie voor kinderen wil invullen."

Ergotherapie bij kinderen richt zich op het doen van dagelijkse en schoolse vaardigheden, zoals jas aantrekken, schrijven of zitten op school. Door diverse oorzaken kunnen kinderen soms niet goed mee komen met hun leeftijdsgenootjes. Zij kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met de fijne motoriek, zintuiglijke informatieverwerking of het planmatig handelen.
Vanuit de ergotherapie wordt gekeken naar de voorwaarden die nodig zijn om dagelijkse en schoolse vaardigheden uit te kunnen uitvoeren en worden handelingen aangeleerd. Zo nodig worden hulpmiddelen ingezet voor thuis of op school. De ergotherapeut kan hierin adviseren en de aanvraagprocedure begeleiden.
De inzet van een ergotherapeut wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar. Een huisarts of specialist kan een kind doorverwijzen. Maar rechtstreeks contact opnemen met Anouk Nijland (06-17416202) is ook mogelijk.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Ergotherapie Salland:
06-45042877 of info@
ergotherapie-salland.nl

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05