Afbeelding
Foto: Logo

Heutink naar 't Lochter in Nijverdal

Algemeen

De gemeente Hellendoorn verkoopt, in samenwerking met Uniek makelaars, ruim 3,5 hectare grond op bedrijventerrein 't Lochter in Nijverdal aan Heutink Primair Onderwijs uit Rijssen. Het betreft een zichtlocatie direct aan de N35. De nationaal en internationaal werkende organisatie neemt in 2019 drie kavels af, tussen het toekomstige regiokantoor voor het basisteam van de Politie Twente-west en de oostelijke grens van het bedrijventerrein met de ecologische zone. De officiële contractondertekening en daadwerkelijke levering zullen in de komende weken en maanden plaatsvinden.

Heutink Primair Onderwijs levert in tal van landen alles op het gebied van lesmaterialen en meubilair voor onderwijs, kinderopvang en welzijnsinstanties. Het bedrijf heeft momenteel, verspreid over het land, diverse locaties in gebruik. Om de continue groei ook in de toekomst te kunnen faciliteren en een efficiëntieslag in de bedrijfsvoering te bewerkstelligen worden kantoor, magazijn en distributie nu geclusterd in de nieuw te bouwen vestiging op 't Lochter. Ruim 200 medewerkers zullen straks in Nijverdal werken.

Ruimte voor de toekomst
Directeur Henk Fokke geeft aan dat het bedrijf ruimte nodig heeft voor de toekomst en die ruimte gevonden heeft op 't Lochter. "De complete distributie en logistiek zal vanaf 't Lochter gaan plaatsvinden. In het groene decor van het bedrijventerrein kunnen wij ons uitstekend presenteren. Naast de beschikbare ruimte speelde de goede bereikbaarheid met binnenkort een doorgetrokken A35 met ongelijkvloerse op- en afritten een belangrijke rol bij onze keuze voor Nijverdal.

Wethouder Jelle Beintema is blij met de keuze van Heutink voor Nijverdal. "Na een aantal nieuwe aanprekende bedrijven dat zich in de laatste twee jaar op 't Lochter heeft gevestigd is deze stap van Heutink een volgende bevestiging dat het ondernemersklimaat in de gemeente Hellendoorn uitstekend genoemd mag worden. Alle zichtlocaties op ´t Lochter zijn inmiddels verkocht maar we hebben nog wel een aantal hectares beschikbaar, zoals bijvoorbeeld langs de aan te leggen ecologische zone."

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 9 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00