Afbeelding
Foto: HvN

Het tweede elftal van De Zweef wordt Zaterdag 1

Algemeen

Het tweede elftal van de heren van De Zweef stapt komend seizoen over van de zondagcompetitie naar de zaterdagcompetitie. Daarmee verliest het de functie als tweede elftal en wordt het in plaats daarvan het standaardteam op de zaterdag: Zaterdag 1. Dat besluit is gisteren toegelicht door voorzitter Erik Heuver tijdens een ledenbijeenkomst.

NIJVERDAL – Op een informatieve ledenbijeenkomst heeft Erik Heuver, voorzitter van RKSV De Zweef, het besluit toegelicht om komend seizoen het tweede elftal van de heren over te laten stappen van de zondagcompetitie naar de zaterdagcompetitie. Het huidige tweede elftal wordt daarmee het standaardteam op de zaterdag: Zaterdag 1. 

Met de overstap speelt De Zweef in op een maatschappelijke tendens, waarbij meer en meer clubs kiezen voor een competitieverband op zaterdag. Ook omdat jongeren minder graag op zondagochtend voetballen. De wijziging betekent voor het team dat zij, conform KNVB-reglement, in zullen stromen in een lagere klasse. Het tweede elftal, op dit moment uitkomend in de reserve-hoofdklasse zal komend seizoen instromen in de 4e klasse van de zaterdagcompetitie. Het team verliest met de overstap de functie als tweede elftal. Spelers mogen namelijk, volgens de reglementen van de KNVB, gedurende hetzelfde seizoen niet zowel in de zondagcompetitie als in de zaterdagcompetitie spelen. In plaats daarvan wordt het huidige tweede elftal met de overstap het standaardteam op de zaterdag: Zaterdag 1.

Het team zal ingeschreven worden in een competitie met tegenstanders uit de buurt. Dat heeft als bijkomend voordeel dat er komend seizoen leuke derby's te bekijken zijn. 

De nieuwe situatie zal wel een aantal praktische aanpassingen vragen. Zo is er door de overstap bijvoorbeeld behoefte aan extra verzorgers. De Zweef roept belangstellenden voor deze, of een van de andere broodnodige vrijwilligersfuncties, op zich te melden.  

Voor het eerste elftal van de heren verandert er komend seizoen niets. 

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 9 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 11 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 17 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25