Afbeelding
Foto: Wolters Schoenmakers

Beleef meer plezier aan je oude schoenen

Algemeen

NIJVERDAL - Ze zijn jong, maar hebben heel bewust gekozen voor ambachtelijk werk. Voor Leon en Lisette Wolters is zo'n vijf maanden geleden een droom uitgekomen. In november vorig jaar hebben zij Schoenmakerij Flink aan de Constantijnstraat in Nijverdal overgenomen.

"Het mooiste van dit werk is het contact met klanten", vertelt Leon Wolters. "Mensen van allerlei pluimage komen hier binnen, een jonge dame voor een paar veters, een tiener voor een goede schooltas en oudere en jonge mensen die bijvoorbeeld een schoenzool willen laten repareren. We genieten van alle mooie gesprekjes met de klanten"
Leon en Lisette bieden oud Hollands vakwerk en beoefenen dit met veel passie. "Wij zorgen dat mensen nog veel meer plezier beleven aan hun favoriete schoenen", legt Leon uit. "Het is zonde om schoenen weg te gooien als ze kapot zijn. Breng ze bij ons en laat ze repareren. Gun je schoenen een tweede leven! Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zo dragen wij ook een steentje bij aan duurzaamheid."

Het jonge stel is pasgeleden vanuit Hellendoorn naar Nijverdal verhuist. Leon werkte al vele jaren voor Schoenmakerij Flink, maar Lisette komt vanuit het onderwijs. Toch hebben ze er samen heel bewust voor gekozen om deze ambachtelijk schoenmakerij over te nemen. Leon: "Het is een mooi en veelzijdig beroep. We zijn aangesloten bij de Schoenmakers Gilde en mogen daardoor exclusief gebruik maken van de originele materialen van Van Bommel en Van Lier. Waarom zou je nieuwe schoenen kopen als je je oude schoenen ook een nieuw leven in kunt blazen?"
Bij Wolters Schoenmakers zijn je schoenen klaar terwijl je wacht. Drink in de tussentijd een kopje koffie of ga lekker winkelen in het centrum van Nijverdal. Ondertussen maakt Wolters jouw schoenen weer netjes met nieuwe zolen, hakken of stikwerk. Dit alles zonder extra kosten. De ambachtelijk schoenmaker verzorgt daarnaast ook de reparaties voor de vestigingen van Ziengs in Nijverdal en Rijssen. Woon je in Rijssen? Dan heb je ook de mogelijkheid om de schoenen in te leveren bij CIGO Spithoff in Rijssen. Binnen drie dagen zijn ze dan weer terug. Mochten er aanvullende vragen over de reparatie zijn, dan nemen Leon en Lisette persoonlijk contact op om jouw wensen door te nemen. "

Bij Wolters Schoenmakers kun je niet uitsluitend terecht voor schoenreparaties, maar ook voor sleutelservice. Je kunt alle sleutels laten dupliceren, of het nu gaat om huissleutels of een geavanceerde autosleutel. Dat is nog niet alles. In de winkel is een groot aanbod aan: naambordjes, lederwaren, schoenveters en Eastpak tassen.
Net nieuw zijn de kwalitatieve riemen op maat. Je kunt er zelf een mooie gesp bij kiezen. De riemen zijn milieuvriendelijk gelooid, zonder het gebruik van chemische stoffen. De riemen worden over een paar weken extra gepromoot tijdens de Vrijmarkt op Koningsdag in Nijverdal. Bij de stand van Wolters Schoenmakers kun je op 27 april ook je schoenen laten poetsen. Leon en Lisette hebben onlangs een oude schoenpoetsmachine uit de jaren '30 overgenomen uit de collectie van de heer Wolterink uit Hellendoorn. Met deze machine worden de schoenen van het winkelend publiek weer mooi opgepoetst. Hoe leuk is dat?! Kom naar de stand van Wolters Schoenmakers op Koningsdag. Deze dag worden ook de laatste Eastpak tassen uit de oude collectie tegen hoge kortingen verkocht.

Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 50 minuten geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 1 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 13 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 18 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 21 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 gisteren
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50