Afbeelding

Paasgroetactie

Algemeen

NIJVERDAL - Pasen, het feest van de hoop, is voor de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn een belangrijk moment om aandacht te vragen voor een groot aantal gezinnen en alleenstaanden die, om allerlei redenen, leven in moeilijke omstandigheden.

Uit bewogenheid met deze mensen en als steuntje in de rug is door de Raad besloten dit jaar opnieuw in de gemeente Hellendoorn een "Paasgroetactie" te organiseren. Zij hoopt, dat veel inwoners van onze gemeente op eigen initiatief dit voorbeeld gaan volgen en een Paasgroet brengen aan een familielid, buur of onbekende, als teken van medeleven en als "ruggesteun". Een dergelijk teken van medeleven kan veel goed doen. De paasgroet van de Raad van Kerken bestaat uit een paasbrood en een wenskaart. De benodigde ongeveer 650 paasgroeten worden vanuit de Leerkamer in Hellendoorn, met de hulp van een groot aantal vrijwilligers, enkele dagen vóór Pasen (vanaf woensdagavond 17 april 18:00 uur) bezorgd op de diverse adressen. In de meeste gevallen gaat het om adressen, waar tijdens de "Kerstpakkettenactie voor de Minima", een kerstpakket is bezorgd.

Steun
Bij de organisatie en de uitvoering van de "Paasgroetactie" wordt de Raad van Kerken geholpen door de diverse plaatselijke Diaconie -en Caritasinstellingen, het Trefpunt Minima, Maatschappelijk Werk, Vluchtelingenwerk, Stichting Hulpfonds Hellendoorn, Stichting "Boom"en de Stichting Voedselbank Hellendoorn. De Raad van Kerken stelt het bijzonder op prijs een actie te organiseren, die zo breed gedragen wordt.

Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 14 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 46 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 57 minuten geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 17 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 20 uur geleden