Afbeelding

Wethouder Dennis op den Dries overleden

Algemeen

NIJVERDAL - Met grote verslagenheid hebben college, raad en medewerkers vandaag kennisgenomen van het overlijden van wethouder Dennis op den Dries. Een wethouder die met zijn enorme drive en enthousiasme het college, de raad en alle medewerkers wist te boeien en te motiveren. En dat alles ging gepaard met een duidelijke visie en humor. Dennis is slechts 35 jaar geworden.

'Dit nieuws is niet te bevatten. Wat een oneerlijke strijd. Een strijd die hij zo hoopvol aanging en toch heeft moeten verliezen. Ik heb er nauwelijks woorden voor. We moeten een inspirerende collega, een gedreven wethouder en vooral een goed mens missen,' aldus burgemeester Anneke Raven.

Na de benoeming van Dennis als wethouder namens GroenLinks in juni 2018 heeft hij aan iedereen laten zien waar zijn idealen lagen. Het accent op 'duurzaam' in het coalitieakkoord paste hem goed. Naast het energievraagstuk, was hij ook verantwoordelijk voor sport, groenonderhoud en wegen. Voor elk beleidsterrein zette Dennis zich voor de volle honderd procent in.

In de zomer van 2016 werd Dennis voor het eerst getroffen door acute leukemie. Hij overwon deze tegenslag. Zijn benoeming als wethouder in juni 2018 was voor hem dan ook een echt nieuw begin. Hij pakte zijn rol met veel enthousiasme en voortvarendheid op. Na zijn benoeming werd duidelijk dat Dennis opnieuw met een tegenslag moest omgaan. Hij bleef altijd onverwoestbaar strijden en de stamceltransplantatie die hij vorig jaar onderging leek succesvol. Tot anderhalve maand terug was hij weer aan het werk als wethouder. Een aantal weken geleden werd Dennis opnieuw opgenomen in het ziekenhuis vanwege hoofdpijnklachten. Uit medisch onderzoek bleek dat kwaadaardige cellen de oorzaak hiervan waren. Er volgde een zeer zwaar en extra risicovol behandeltraject.

Dennis was sinds 2014 raadslid en fractievoorzitter namens GroenLinks. Het raadslidmaatschap vervulde hij met verve, met humor en zeer constructief. Hij hield van het politieke debat en was een geweldig redenaar. 'Boter bij de vis' waren kenmerkende woorden om resultaten te bereiken.

Voor zijn wethouderschap was hij kwartiermaker bij een zorginstelling. De reden voor Dennis om in de politiek te stappen was om zaken te veranderen. Zo vertelde hij 'ik heb grote idealen op het gebied van duurzaamheid, eerlijk delen en gelijkwaardigheid, die ik graag samen met anderen in concrete acties wil omzetten.' Anneke Raven: 'Wat hadden we hem dat graag zien voortzetten.'

Condoleanceboek
In de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur ligt een condoleanceboek. In dit boek kan iedereen die wil zijn of haar medeleven betuigen. Dit is ook mogelijk via een digitaal condoleanceregister op www.hellendoorn.nl/condoleren.

Reacties
Het overlijden van de wethouder leverde veel reacties op maandag, zowel binnen als buiten de politiek. Zo reageerde ook GroenLinks Hellendoorn met verslagenheid op het nieuws. "Met Dennis verliezen wij een enthousiast, bevlogen, sociaal, energiek, standvastig, eigenwijze rakker, die met deze eigenschappen GroenLinks steviger op de kaart heeft gezet. Samen met Wouter Felix heeft hij in 2009 het initiatief genomen om als GroenLinks zelfstandig, op eigen kracht verder te gaan als partij om in 2010 als GroenLinks voor het eerste zelfstandig mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Met zijn karakteristieke manier van politiek voeren verdiende hij veel lof en haalde hij als oppositie belangrijke punten van GroenLinks binnen, zoals de energievisie. Constructief en op de inhoud, dat was zijn manier."

Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 4 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 6 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 7 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 19 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 21 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk gisteren
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 24 apr, 11:51