Afbeelding
Foto: ZINiN

Stap in de wereld van Robotica en programmeren

Algemeen

Robotica en het ontwikkelen van apps en websites. Het wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, maar wereldwijd bestaat er een enorm tekort aan programmeurs.

Daarom is in meer dan 69 landen de organisatie CoderDojo opgericht om dit tekort aan te vullen. CoderDojo doet dat door jongeren op jonge leeftijd kennis te laten maken met deze materie via workshops en cursussen.

In Nijverdal kan dat in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal op zaterdag 20 april tijdens een workshop CoderDojo, waar je van alles leert over robotica, programmeren, apps, websites en kun je je klaar laten stomen voor de geautomatiseerde toekomst.
De ZINiN Bibliotheek houdt gratis workshops CoderDojo voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar, waarin zij van alles kunnen leren over programmeren, coderen, websites, apps en software. De workshops bieden de jongeren de kans om in te spelen op de gerobotiseerde toekomst, want robotica heeft de toekomst in de industrie, ruimtevaart, geneeskunde, revalidatie en het huishouden. Tijdens de workshops leer je op speelse wijze met robots omgaan en maak je kennis met de wereld van elektronica. De workshops kunnen een opstapje vormen naar een opleiding in de wereld van het programmeren, waar een groot tekort is aan deskundigen.
Aanmelden voor deze workshop kan via www.zinin.com.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 15 minuten geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 2 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 4 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 18 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54