Afbeelding
Foto: De Reggewinde

De Regge verbindt

Algemeen

NIJVERDAL - Na een succesvol eerste jaar heeft afgelopen week een nieuwe projectweek rondom de Regge plaatsgevonden bij De Reggewinde. Waar in het eerste jaar de thema's spelen, proat'n, eten en herdenken centraal stonden, zijn de leerlingen deze keer aan de slag gegaan met de thema's: Aan het werk, Verkeer en vervoer, Ons dorp en Volg de rivier.

Aan het werk
De leerlingen van groep 1 en 2 (en groep 3 van de locatie Hellendoorn) gingen op onderzoek uit in de molen. Ze brachten een bezoek aan korenmolen De Hoop in Hellendoorn. De leerlingen maakten kennis met de molenaar.Taalactiviteiten stonden in dit thema centraal.

Verkeer en vervoer
De leerlingen van groep 3 (locatie Kruidenwijk), 4 (en groep 5 van locatie Hellendoorn) hebben voorwerpen en oude foto's van vervoersmiddelen in verschillende tijdsperioden onderzocht. Wat wordt en werd vervoerd en op welke manier vindt/vond dit vervoer plaats? Extra aandacht ging uit naar de rol van de Regge binnen dit thema. De Regge als 'snelweg' en de bedrijvigheid langs de rivier, de textielindustrie.

Ons dorp
De leerlingen van groep 5 en 6 van locatie Kruidenwijk hebben de verschillen en overeenkomsten door de jaren heen in hun dorp aan rivier de Regge ontdekt. Zij hebben onder andere geleerd wat 'meanderen' en 'kanaliseren' is en wat dit voor de Regge betekent. Veel namen vanuit de geschiedenis van gemeente Hellendoorn klonken hen bekend in de oren en hebben een heel andere betekenis voor ze gekregen. Het Goudzoekerspad, Willem de Clercq en Noetsele, deze namen komen ergens vandaan. Een wandeling door het dorp met daarbij een foto opdracht was onderdeel van dit project.

Volg de rivier
De leerlingen van groep 6 (locatie Hellendoorn), 7 en 8 zijn dieper ingegaan op het cultuurhistorisch landschap van de gemeente Hellendoorn. De leerlingen doken in het vrachtvervoer door de vernuftig gebouwde zompen, het landschap en een havezate langs de Regge. De scheepskist 'Enterse zompen op de Regge' was onderdeel van dit project. De zomp voerde de leerlingen 'door de eeuwen' heen.

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 1 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00