Afbeelding
Foto: Roelof Hekman

Regionale Israelavond in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Donderdag 16 mei organiseert het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal (IPHN) een studieavond met ds. Jaap de Vreugd van christenen voor Israël. Het thema: 'De plaats van Israël in Gods heilsplan.' De bijeenkomst vindt plaats in 'Het Centrum', Constantijnstraat 7a in Nijverdal. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Wel is er een collecte. Er zijn ook Israël producten te koop, er is een boekentafel en er zijn zelfgemaakte kaarten voor een goed doel in Israël.

De plaats van Israël in Gods heilsplan
Ds. Jaap de Vreugd: "Ik ben ervan overtuigd dat het gebeuren rond Israël een van de grote tekenen van God in onze tijd is. Daarom spreek ik graag over de plaats van Israël in Gods heilsplan, over profetie en vervulling, over de relatie Israël en de kerk, over wat er mis ging in die relatie: vervangingstheologie en anti-judaïsme, over zionisme en christenzionisme, over antisemitisme, en ga zo maar door. Ik geniet er enorm van om met medechristenen over deze en andere onderwerpen betreffende Israël van gedachten te wisselen vanuit het profetisch Woord van God."

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als Hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologische kwartaalblad. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.
 

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 9 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 17 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 19 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53